رنگ شناسی فنگ شویی یکی از ساده ترین روش ها برای استفاده از اصول فنگ شویی در خانه می باشد. از آن جایی که ما انسان ها بسیار به حس بصری و بینایی خود متکی هستیم و اکثر احساسات را از طریق چشم درک می کنیم، فنگ شویی رنگ ها روش موثری برای دکوراسیون منزل ما می باشد.
در این مقاله قرار است، یک تا یک رنگ های موجود در نقشه باگوا را از نظر فنگ شویی بررسی کنیم و استفاده از آن را در دکوراسیون منزل یاد بگیریم. پس تا آخر مقاله با من همراه باشید.
فنگ شویی رنگ ها با استفاده از نقشه باگوا:
همان طور که می دانید، طبق قانون فنگ شویی، زمین از پنج عنصر آتش، خاک، فلز، آب و چوب تشکیل شده است. این عناصر هرکدام دارای خصوصیات و ویژگی های خاص خود هستند که در نقشه باگوا نیز جایگاه مخصوص به خود را دارند. همچنین هر کدام از این عناصر رنگ های بخصوصی دارند که نماد این عناصر پنج گانه می باشند. در عکس زیر تمامی رنگ های عناصر نشان داده شده است.
مطلب مرتبط: نقشه باگوا چیست؟ آموزش کامل برای استفاده از نقشه فنگ شویی در منزلتان!
همچنین نقشه باگوا اعتقاد دارد که هر عنصر دارای جایگاه مخصوص خود در خانه می باشد و باید برای جریان انرژی چی در خانه، هرعنصر در جایگاه خود قرار بگیرد. همان طور که در بالا خواندید، عناصر دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند و استفاده از هر کدام از آنها در یک مکان می تواند حس و حال متفاوتی ایجاد کند. پس ما می توانیم این احساسات را با استفاده از رنگ های مخصوص به هر عنصر در یک فضا بکار ببریم. در ادامه قرار است تا بازی با رنگ و احساسات را یاد بگیریم.
1. رنگ قرمز در فنگ شویی:
قرمز قوی ترین رنگ در فنگ شویی است و بسیار خوش یمن می باشد. رنگ قرمز اغلب برای محافظت و پاکسازی انرژی منزل یا افراد خانه مورد استفاده قرار میگیرد. همان طور که می دانید قرمز رنگ عنصر آتش می باشد که نماد شهرت است و جایگاه آن جنوب نقشه باگوا می باشد.
استفاده از این رنگ در فضا باعث به وجود آمدن حس رهبری، هیجان، شادی، خلاقیت و عشق می شود. اما در استفاده از این رنگ نباید زیاده روی کرد زیرا باعث به وجود آمدن عصبانیت، خشم، سردرد، بی خوابی و اضطراب می شود.
اگر می خواهید از رنگ قرمز در فضای منزلتان استفاده کنید، بهتر است در وسایل جزئی مانند دکوریجات، کوسن ها، روتختی و یا فرش استفاده کنید. همچنین برای مقیاس های بزرگ تر مانند مبل و دیوار از رنگ هایی مانند آجری ، زرشکی و عنابی استفاده کنید.
مطلب مرتبط: عنصر آتش در فنگ شویی- با تمام ویژگی های آن آشنا شوید!
2. رنگ صورتی در فنگ شویی:
رنگ صورتی یک رنگ ظریف در فنگ شویی می باشد. صورتی از رنگ آتش در حال خاموش شدن، الهام گرفته شده است. به همین دلیل دارای ویژگی های رنگ قرمز به صورت ملایم تر می باشد. همچنین رنگ صورتی در فنگ شویی نماد ازدواج و مشارکت است و جایگاه آن جنوب نقشه باگوا است.
استفاده از رنگ صورتی در فضا باعث به وجود آمدن حس عشق و لطافت می شود. همچنین شادی و نشاط نیز از جمله حس هایی می باشند که رنگ صورتی باعث تقویت آن ها می شود. شما می توانید از این رنگ در جنوب (شهرت) و جنوب غربی نقشه باگوا که بخش عشق و ازدواج می باشد، نیز استفاده کنید.
اگر می خواهید از رنگ صورتی در فضای منزلتان استفاده کنید، باید به این نکته توجه کنید که صورتی دارای طیف های مختلفی می باشد. شما می توانید از رنگ صورتی پاستلی و کم رنگ به عنوان رنگ مکمل در منزلتان استفاده کنید. همچنین اگر به رنگ های تند تر صورتی مانند سرخابی علاقه مندید از آن در وسایل کوچک تر و اکسسوری ها استفاده کنید.
3. رنگ نارنجی در فنگ شویی:
رنگ نارنجی نیز یکی دیگر از رنگ های عنصر آتش می باشد. بهتر است بدانید که معنای فنگ شویی این عنصر با توجه به تناژ رنگی آن تغییر می کند. به عنوان مثال رنگ نارنجی درخشان و پر رنگ نماد عنصر آتش است اما رنگ نارنجی کم رنگ و خاکی تر، نماد عنصر خاک می باشد. همچنین نارنجی از دو رنگ قرمز و زرد به وجود می آید و قدرت رنگ قرمز و ثبات رنگ زرد را با هم دارد.
رنگ نارنجی نیز، رنگی شاد و سرزنده می باشد شما می توانید از آن در جنوب نقشه باگوا که بخش شهرت می باشد استفاده کنید. همچنین از آن جایی که عنصر آتش باعث تقویت عنصر زمین می شود، می توانید از رنگ نارجی نیز در بخش های : جنوب غربی (عشق و ازدواج)، مرکز (سلامتی) و شمال شرق (دانش و رشد فردی) نیز استفاده کنید.
رنگ نارنجی را می توانید به صورت جزئی در منزلتان استفاده کنید. به عنوان مثال کوسن هایی به رنگ نارنجی و یا گلدان دکوری زیبا در خانتان بکار ببرید. همچنین رنگ نارنجی تیره تر مانند رنگ آجری مناسب برای سطوح بزرگتر مانند، دیوارها و یا فرش و مبلمان می باشد.
4. رنگ زرد در فنگ شویی:
رنگ زرد نیز مانند رنگ نارنجی ، بسته به تناژ رنگی که دارد، نماد عناصر مختلف می باشد. به عنوان مثال رنگ زرد ملایم به صورت کلی نماد عنصر خاک می باشد، اما رنگ زرد درخشاد و پر رنگ را می توان جزو عنصر آتش دانست.
رنگ زرد در فنگ شویی، نماد بلند مرتبگی و فروتنی می باشد. استفاده از آن در یک محیط باعث به وجود آمدن حس امیدواری و سر زندگی و دور شدن حس افسردگی می شود. همچنین جایگاه آن در نقشه باگوا: جنوب (شهرت)، جنوب غربی (عشق و ازدواج)، مرکز (سلامتی) و شمال شرقی (خرد و توسعه فردی) می باشد.
اگر علاقه به استفاده از رنگ زرد در منزلتان دارید، می توانید از اکسسوری ها و دکوریجات طلایی درخشان در دکور منزلتان استفاده کنید. همچنین می توانید از رنگ زرد ملایم و کم رنگ در سطح بزرگتر مانند مبلمان منزلتان استفاده کنید و آن را با رنگ بژ و خاکی ترکیب کنید تا خانه ای گرم و دلنشین داشته باشید.
مطلب مرتبط: عنصر خاک در فنگ شویی و استفاده از آن در دکوراسیون منزل
5. رنگ قهوه ای در فنگ شویی:
رنگ قهوه دارای طیف های رنگی بسیار وسیعی می باشد. کرم، خاکی، بژ، نسکافه ای، گردویی، فندقی، بلوطی و قهوه ای تیره، همگی جزو طیف های رنگ قهوه ای می باشند. رنگ های کم رنگ و ملایم قهوه ای مانند کرم، نسکافه ی و بژ جزوه عنصر خاک می باشند و رنگ های تیره مانند: گردویی، فندقی و بلوطی جزوه عنصر چوب می باشد.
رنگ قهوه ای نشان دهنده ثبات و اقتدار می باشد. همچنین بیانگر رشد و پرورش شخصی می باشد. رنگ قهوه ای اگر جزو عنصر خاک باشد، جایگاه آن در نقشه باگوا : جنوب غربی (عشق و ازدواج) ، مرکز (سلامتی) و شمال شرقی (دانش و خرد) می باشد. همچنین اگر جزو عنصر چوب باشد، جایگاه آن شرق (خانواده و سلامتی) و جنوب شرقی (ثروت و فراوانی) می باشد.
رنگ قهوه ای از دسته رنگ هایی می باشد که تعادل را در فضا ببین رنگ های دیگر به وجود می آورد. شما می توانید از متریال چوب با انواع رنگ طبیعی در منزلتان استفاده کنید و حس و حال طبیعت را در فضا به وجود آورید. همچنین استفاده از نواع طیف های رنگ قهوه ای در کنار هم، فضایی مینیمال را در منزل شما به وجود آورد.
6. رنگ سبز در فنگ شویی:
رنگ سبز در فنگ شویی نماد خانواده، ثروت و سلامتی می باشد. اگر می خواهید تا در یک فضا حس شروع دوباره، رشد و موفقیت را ایجاد کنید، حتما از رنگ سبز در فضا استفاده کنید. همچنین تمامی طیف های رنگ سبز نماد عنصر چوب می باشند.
چوب باعث تقویت عنصر آتش می شود و رنگ سبز نیز بیانگر عنصر چوب است که جایگاه آن در نقشه باگوا: شرق (خانواده و سلامتی) و جنوب شرقی (ثروت و فراوانی) می باشد.
برای استفاده از رنگ سبز در منزلتان، نیازی نیست تا حتما از وسایل سبز رنگ استفاده کنید. شما می توانید با ستفاده از گیاهان مختلف که دارای شاخ برگ های سبز با تناژ های رنگی متفاوت هستند، حس و حال عنصر چوب و رنگ سبز را در منزلتان به وجود آورید.
مطلب مرتبط: عنصر چوب در فنگ شویی را بیشتر بشناسیم و با ویژگی های آن آشنا شویم!
7. رنگ آبی در فنگ شویی:
در فنگ شویی رنگ آبی نیز بسته به تناژ آن نماد عنصر های مختلفی می باشد. به عنوان مثال، آبی روشن، سبز آبی و آبی آسمانی را نماد عنصر چوب می دانند، اما آبی تیره که از عمق دریاها می آید نماد عنصر آب است. همان طور که می دانید عنصر آب باعث تقویت چوب می شود و این دو عنصر باهم رابطه بسیار خوبی دارند.
رنگ آبی نشانگر آرامش، وحدت و دانایی می باشد و به ایجاد حس آرامش در یک مکان کمک میکند. جایگاه رنگ آبی تیره، در بخش شمال (شغل و مسیر زندگی) وجود دارد. از آبی روشن تر هم می توانید در قسمت چوب که شرق و جنوب شرقی می باشد استفاده کنید.
شما می توانید از رنگ آبی برای مبلمان، فرش و دیگر وسایل منزلتان استفاده کنید و محدودیتی در استفاده از آن ندارید، همچنین رنگ آبی تیره برای محل کار، رنگ مناسب می باشد و هم راستا با اهداف شغلی شما است.
مطلب مرتبط: عنصر آب در فنگ شویی را بشناسیم و با خصوصیات آن آشنا شویم!
8. رنگ سیاه در فنگ شویی:
رنگ سیاه مجموعه ای از تمام رنگ ها می باشد. در فرهنگ های مختلف، ممکن است رنگ سیاه نماد اتفاقات بد و تاریک باشد، اما در فنگ شویی رنگ سیاه نماد خرد، تفکر عمیق، سکون، تدبیر و آرامش است. همچنین انرژی این رنگ یین می باشد و انرژی یین آرامش شب را با خود به همراه دارد.
رنگ سیاه نیز مانند رنگ آبی تیره، نماد عنصر آب است و جایگاه آن شمال نقشه باگوا که بیانگر شغل و مسیر زندگی است می باشد. شما می توانید در شمال و شرق به صورت آزادانه از این رنگ استفاده کنید. اما دقت داشته باشید که به علت سنگینی که این رنگ دارد،
اگر می خواهید از این رنگ در منزلتان استفاده کنید، دقت داشته باشید که بیشتر از حد از رنگ سیاه در فضا استفاده نکنید. زیرا این رنگ بسیار سنگین می باشد و حس و حال تنبلی و عدم تحرک را به وجود می آورد. برای استفاده ا این رنگ در فضا، شما می توانید یک دکوراسیون سیاه و سفید به وجود آورید و دکوریجات سیاه و یا آینه با قاب سیاه و یا مبلمان سیاه رنگ را در فضا قرار دهید. همچنین درب ورودی سیاه رنگ به ورود جریان انرژی، ثروت و فراوانی به منزل شما کمک می کند.
9. رنگ طوسی در فنگ شویی:
رنگ طوسی ترکیبی از رنگ سیاه و سفید است و جز دسته رنگ های خنثی می باشد. عنصر مربوط به این رنگ در فنگ شویی فلز می باشد. این رنگ به شما کمک می کند تا با افراد مفید در زندگی خود ارتباط برقرار کنید. استفاده از رنگ طوسی در فضا باعث به وجود آمدن ایده های جدید و خلاقیت می شود.
جایگاه این رنگ در نقشه باگوا، غرب (کودکان و خلاقیت) و شمال غربی (سفر و اشخاص سودمند) می باشد. همچنین می توانید از این رنگ در شمال نیز استفاده کنید، زیرا فلز باعث تقویت عنصر آب می شود.
اگر به رنگ طوسی علاقه دارید و می خواهید از آن در فضای منزلتان استفاده کنید، بهتر است بدانید که رنگ طوسی، رنگ خنثی می باشد و شما می توانید از آن به عنوان رنگ اصلی فضا استفاده کنید. اما استفاده بیش از حد از این رنگ باعث افسردگی و احساس کسلی می شود، پس سعی کنید طوسی را با یک رنگ پر انرژی تر مانند زرد، صورتی، قرمز در فضا به کار ببرید.
10. رنگ سفید در فنگ شویی:
سفید عدم وجود رنگ در فضا می باشد. رنگ سفید مانند یک فضای خالی می باشد که بستر مناسبی برای ایجاد خلاقیت و نمایش وسایل منزل می باشد. سفید در فنگ شویی نماد انرژی یانگ است که نشان دهنده انرژی بانشاط زندگی می باشد.
رنگ سفید نیز نماد عنصر فلز می باشد و با بخش غرب (کودکان و خلاقیت) ، رابطه مستقیم دارد. همچنین شما می توانید در بخش شمال غربی (سفر و اشخاص سودمند) نیز از آن استفاده کنید.
اگر علاقه به اسفاده از رنگ سفید در منزلتان دارید، باید این موضوع را بدانید که این رنگ با تمامی رنگ ها ست می شود . هر رنگ مختلفی را در کنار سفید در فضا استفاده کنید، حس و حال متفاوتی در فضا ایجاد می کند. به عنوان مثال ترکیب رنگی سفید سیاه، سفید طلایی، سفید طوسی، سفید آبی و سفید قهوه ای همگی مناسب فضای منزل می باشند.
مطلب مرتبط: عنصر فلز در فنگ شویی را بیشتر بشناسید و با ویژگی های آن آشنا شوید!
و در آخر…
در انتها باید بگویم که رنگ ها هر کدام دارای شخصیت و حس مربوط به خودشان هستند و شما می توانید با استفاده از نکات بالا و سلیقه شخصیتان از رنگ های مختلف در دکوراسیون منزلتان استفاده کنید. همچنین شما می توانید تا ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا به خانواده مدیادکور بپیوندید.
توجه: تمامی مطالب این سایت برگرفته از دانش طراحان و دکوراتور های داخلی مدیا دکور می باشد هرگونه کپی بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
مطالب مرتبط:
– محاسبه عدد کوا به صورت آنلاین و تفسیر آن در فنگ شویی منزلتان!
– یین و یانگ چیست؟ به زبان ساده با مفهوم و کاربرد یین یانگ آشنا شوید!