اگر سراغ خواندن این مقاله آمده اید، احتمالا قصد دارید دیوار یک مکانی را کاغذ دیواری کنید و اطلاعات کافی درباره انواع جنس کاغذ دیواری موجود در بازار ندارید. باید بگویم که مقاله درستی را انتخاب کرده اید و من در این مقاله قصد دارم تا تمامی انواع جنس کاغذ دیواری که شامل: کاغذ دیواری کاغذی، قابل شست و شو، نانوُوِن، پارچه ای، فلزی، پلی استری و نانو است را معرفی کنم و تمام ویژگی های آن ها را با هم بررسی کنیم، پس با من همراه باشید.
انواع جنس کاغذ دیواری پرکاربرد:
1. کاغذ دیواری کاغذی :
جنس این کاغذ دیواری از کاغذ است و به صورت ساده و بافت دار تولید می شود. همچنین این کاغذ دیواری دارای طرح ها و رنگ های متنوعی است، اما باید بگوییم که با توجه به تنوعی که این کاغذ دیواری دارد، قیمت ارزان تری نسبت به انواع دیگر کاغذ دیواری دارد. اما این ارزانی بی دلیل نیست، زیرا این نوع کاغذ دیواری طول عمر پایین تری نسبت به انواع دیگر آن دارد.
از دلایل عمر پایین این کاغذ دیواری، می توان به نداشتن لایه محافظ روی آن اشاره کرد که به همین دلیل، این کاغذ دیواری بسیار خط و خش پذیر است و چربی روی سطح آن به راحتی می نشیند. همچنین قابلیت شست و شو ندارد و به راحتی آسیب میبیند.
در واقع کاغذ دیواری کاغذی مناسب مناطق مرطوب و مکان هایی مانند سرویس بهداشتی و آشپزخانه نمی باشد. بیشتر از این نوع کاغذ دیواری، در مناطق موقت مانند خانه های اجاره ای، مکان های کم رفت و آمد و همچنین خانه خانواده هایی که کودک خردسال ندارند، استفاده می شود.
2. کاغذ دیواری قابل شست و شو وینیل:
کاغذ دیواری ونیل در حال حاضر رایج ترین نوع کاغذ دیواری در بازار است .جنس آن از کاغذی می باشد که روی آن، یک لایه روکش وینیل مایع پاشیده شده است. این کار باعث مقاوم شدن این نوع کاغذ دیواری می شود و قابلیت شست و شو به آن می دهد.
این کاغذ دیواری دارای استحکام خوبی است، به همین دلیل برای مکان های مرطوب و دارای چربی مانند سرویس بهداشتی و آشپزخانه نیز قابل استفاده است.
همچنین باید بگویم که کاغذ دیواری وینیل دارای طول عمر بیشتری نسبت به کاغذ دیواری های دیگری می باشد. اما باید بدانید که به دلیل و جود روکش وینیل که روی آن قرار دارد، این نوع کاغذ دیواری دوست دار محیط زیست نمی باشد.
نکته: همچنین نوع دیگر این کاغذ دیواری وجود دارد که دارای روکش وینیل سخت و جامد است. به همین دلیل بسیار مقاوم تر از کاغذ دیواری با وینیل مایع است و مناسب برای فضا های پر رفت و آمد می باشد.
3. کاغذ دیواری نانوُوِن:
کاغذ دیواری غیر بافته شده یا نانوون، از جنس الیاف طبیعی فیبر سلولزی و الیاف نساجی است. جنس این کاغذ دیواری بازیافت پذیر و دوست دار محیط زیست می باشد و به دلیل الیافی که دارد، به عنوان کاغذ دیواری قابل تنفس معروف است.
در برخی از نمونه های این کاغذ دیواری روکش ونیل استفاده می شود که قابلیت شست و شو را به این کاغذ دیواری می دهد و استحکام آن را بالا می برد. همچنین دربعضی از نمونه های دیگر آن، چسبی در پشت کاغذ دیواری وجود دارد که این مزیت باعث شده تا نصب آن آسان شود.
از قابلیت های دیگر کاغذ دیواری نانوون می توان به حفظ شکل و ظاهر آن پس از نصب اشاره کرد. همچنین باید بگوییم که این کاغذ دیواری نسل جدیدی از کاغذ دیواری می باشد و قیمت بالاتری نسبت به انواع دیگر دارد و دارای طول عمر بیشتری می باشد.
پس با توجه به ویژگی هایی که اشاره کردم، از این کاغذ دیواری می توانید در اکثر قسمت های خانه از جمله آشپزخانه، نشیمن و اتاق کودکان استفاده کنید.
4. کاغذ دیواری پارچه ای:
در این نوع کاغذ دیواری، لایه اصلی از جنس پارچه ای است که می تواند در لایه زیرین یا لایه رویی کاغذ دیواری استفاده شود. این کاغذ دیواری مقاومت بالایی در برابر پارگی دارد و همچنین عایق صدا نیز می باشد. نوع دیگر کاغذ دیواری پارچه ای وجود دارد که به کاغذ دیواری سه بعدی معروف است که لایه اصلی آن از جنس کاغذ است و روی آن پترن هایی برجسته از فیبر های مخملی مانند وجود دارد.
همچنین باید بگویم که این کاغذ دیواری به دلیل داشتن طرح و پَتِرن های مخملی، حس لوکس بودن را به فضا انتقال می دهد و آن را گران قیمت می کند. البته مخملی که روی کاغذ دیواری پارچه ای وجود دارد، باعث شده است که غیر قابل شست وشو و نگهداری از آن دشوار شود.
در نتیجه با توجه به ویژگی هایی که در بالا گفتم، این کاغذ دیواری مناسب برای مکان های کم رفت و آمد مانند اتاق خواب و پذیرایی است و باید از آن به خوبی مراقبت شود.
5. کاغذ دیواری فلزی:
کاغذ دیواری فلزی دو لایه است، یعنی لایه زیرین ورقه فویل فلزی و لایه رویی، یک ورقه کاغذی می باشد. این کاغذ دیواری جلوه براقی دارد و بخاطر بازتاب بالایی که دارد، معایب دیوار را برجسته می کند، پس باید دیواری که می خواهیم این کاغذ دیواری را روی آن نصب کنیم، به خوبی بازسازی و تعمیر شود.
همچنین نصب کاغذ دیواری فلزی بسیار سخت است و فرآیند چسب کاری آن باید با ظرافت انجام شود تا بازتاب و براق بودن آن از بین نرود.
و در آخر باید بگوییم که کاغذ دیواری فلزی در بازار به صورت محدود وجود دارد و باتوجه به ویژگی هایی که در بالا گفته شد این کاغذ دیواری محدودیت مکانی ندارد اما استفاده از آن بستگی به سلیقه و دکوراسیون خانه شما دارد.
6. کاغذ دیواری پلی استری و رزین شده:
کاغذ دیواری پلی استری نیز از دو لایه تشکیل شده است که لایه زیری کاغذ طرح دار می باشد و یک لایه پلی استر روی آن قرار گرفته است. این کاغذ دیواری نیز مانند کاغذ دیواری فلزی، دارای جلوه براق است و معایب دیوار را برجسته می کند، پس در نتیجه نیاز به زیر سازی مناسبی دارد.
از ویژگی های دیگر کاغذ دیواری پلی استری این است که می توان آن را به راحتی شست و کندن آن بسیار آسان است، اما در موقع نصب آن باید مراقب بود تا از چین خوردگی آن جلوگیری شود.
با توجه به ویژگی هایی که این کاغذ دیواری دارد، معمولا از آن در آشپزخانه و سرویس بهداشتی استفاده می شود.
7. کاغذ دیواری نانو:
همان طور که از نام این کاغذ دیواری پیداست، در ساخت آن از فناوری نانو استفاده شده است. فناری نانو باعث انعطاف پذیر شدن بافت این کاغذ دیواری می شود و این خاصیت مانع جذب هرگونه گرد و غبار و کثیفی به روی کاغذ دیواری می شود. همچنین از دیگر ویژگی های مثبت کاغذ دیواری نانو، می توان به ضد خط و خش بودن و قابلیت شست و شو آن اشاره کرد.
همچنین باید بگویم که کاغذ دیواری نانو، مقاوم در برابر اشعه خورشید است و عایق صوتی و حرارتی نیز می باشد. علاوه بر این، به دلیل ضد حساسیت بودن، این کاغذ دیواری مناسب اتاق کودکان و سالمندان می باشد.
پس در نتیجه شما در استفاده از کاغذ دیواری نانو در هیچ مکانی محدودیت ندارید.
و در آخر:
در آخر باید بگویم که انواع مختلف کاغذ دیواری وجود دارد. من در این مقاله تمام جنس های کاغذ دیواری موجود در بازار را به شما معرفی کردم تا مزایا و معایب تمامی این جنس ها را در کنار هم بسنجید.
اگر برای خرید و شناخت بیشتر انواع کاغذ دیواری نیاز به مشاوره دارید، برای ما در پایین صفحه کامنت بگذارید تا من با کمال میل راهنماییتان کنم.
توجه: تمامی مطالب این سایت برگرفته از دانش طراحان و دکوراتور های داخلی مدیا دکور می باشد و هرگونه کپی نوشته ها بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
مطالب مرتبط:
– راهنمای خرید کاغذ دیواری – هر آن چه برای انتخاب گزینه مناسب باید بدانید!
– نکات کلیدی که برای انتخاب رنگ کاغذ دیواری باید استفاده کنید!
– 3 ترفند برای انتخاب طرح کاغذ دیواری + معرفی طرح های پرطرفدار