آموزش نصب کاغذ دیواری و هر آن چه که برای چسباندن آن باید بدانید!

0
1912
تبلیغات

تصور کنید که بدون هیچ آموزش کامل و یا بدون کمک هیچ فرد با تجربه ای، نصب کاغذ دیواری منزلتان را خودتان انجام بدهید. به نظرتان نتیجه کارتان چه می شود؟

به احتمال زیاد زیر کاغذ دیواری ها حباب جمع می شود و از فاصله دور درز بین آن ها تو ذوقتان می زند. کمی بیشتر که دقت می کنید، متوجه می شوید طرح بعضی از کاغذها با هم تطبیق ندارند و مجبورید که آن ها را از دیوار بکنید.

مطمئنا چنین کاری جز ضرر مالی و هدر دادن وقت، چیز دیگری برایتان نخواهد داشت. اما برای این که دچار چنین دردسری نشوید، در ادامه قصد دارم که به زبان ساده و به کمک تصاویر، طریقه و روش چسباندن کاغذ دیواری را به شما آموزش دهم.

در واقع مراحلی که در این آموزش آورده ام، گردآوری نکات و تکنیک ها 10 منبع معتبر در این زمینه است که شامل زیرسازی، برش و نصب است. پس با من همراه باشید.

آموزش نصب کاغذ دیواری

نحوه چسباندن کاغذ دیواری به چه صورت است؟

1. ابزارهای مورد نیازتان را تهیه کنید:

برای نصب کاغذ دیواری به ابزاری که در ادامه معرفی کرده ام نیاز خواهید داشت:

1. اسفنج 2. قلمو نقاشی 5/1 اینچ 3. غلطک درز کاغذ دیواری 4. ابزار هواگیری کاغذ دیواری 5. خط کش 6. تراز 7. متر اندازه گیری 8. کاتر 9. مداد 10. کاردک 11. قیچی

ابزار مورد نیاز برای نصب کاغذ دیواری

2. زیر سازی را به خوبی انجام دهید

برای این که نتیجه کارتان به خوبی درآید، قبل از نصب باید زیر سازی مناسبی انجام دهید. پس مراحل زیر را انجام دهید:

– در ابتدای کار، کلید و پریزهای برق، اتصالات گاز و دیوارکوب ها را با دقت و با رعایت ایمنی باز کنید. حتما دقت داشته باشید که در طول کار، برق و گاز قسمتی که می خواهید کاغذ دیواری کنید، قطع باشد.

– در مرحله بعد باید دیواری با سطح هموار و صاف ایجاد کنید تا در نهایت کاغذ دیواریتان به خوبی جلوه کند. پس تورفتگی ها را با بتونه پر کنید و برآمدگی ها را سنباده کنید.

نکته: اگر قبل از این هم دیوارتان کاغذ دیواری شده بود، مطمئن شوید که هیچ اثری از آن روی دیوار نباشد، چرا که کاغذ دیواری روی کاغذ به خوبی نمی چسبد.

– بعد از ایجاد سطح صاف و هموار، با استفاده از غلطک نقاشی، روی دیوار پرایمرِ کاغذ دیواری بزنید و به مدت 2 ساعت اجازه دهید که خشک شود. دقت داشته باشید که انجام این کار کاملا اختیاری است، اما مزیت هایی دارد که در ادامه معرفی کرده ام:

1. فرآیند چسبیدن کاغذ دیواری را برایتان آسان تر می کند

2. از دیوار خانتان در برابر نفوذ چسب در خلل و فرج هایش محافظت می کند

3. اجازه می دهد که کاغذ روی دیوار راحت حرکت کند تا بتوانید طرح قطعات را کنار هم تطبیق دهید

4. کندن کاغذ دیواری را از دیوار نیز آسان می کند

استفاده از پرایمر کاغذ دیواری قبل از نصب روی دیوار

3. با برنامه کاغذ دیواری را نصب کنید!

مطمئنا هر کاری که قبل از آن به خوبی برایش برنامه ریزی کنید، نتیجه مناسب و خوبی خواهد داشت. پس مراحل زیر را برای انتخاب نقطه آغاز و برش و نصب کاغذ دیواری انجام دهید.

از کجا نصب را شروع کنم؟

از آن جا که کاغذ دیواری با عرض مشخصی تولید می شود، به احتمال زیاد آخرین قطعه کاغذ دیواری را مجبور می شوید که باریک تر کنید. پس برای این که این نقص کمتر مورد توجه قرار بگیرد، حالت های زیر را در نظر بگیرید:

حالت اول این است که می خواهید تمام فضا را با یک طرح کاغذ دیواری کنید. پس نقطه آغاز نصب را گوشه ای انتخاب کنید که کمتر در دید است تا طرح ناقص آخرین قطعه کنار آن، به چشم نیاید. مثلا می توانید مانند تصویر زیر، نصب را از کنار ورودی فضا شروع کنید تا قطعه انتهایی بالا درب قرار بگیرد.

نقطه شروع نصب کاغذ دیواری از کنار ورودی فضا

همچنین در این حالت می توانید نصب را از پشت نقطه کانونی فضا، مثلا از دیوار پشت تلویزیون آغاز کنید و از سمت چپ و راست آن قطعات کناری را نصب کنید تا تمام فضا کاغذ دیواری شود. با این روش قطعات ناقص روبروی نقطه کانونی قرار می گیرند که کمتر دیده می شوند.

نقطه شروع نصب کاغذ دیواری از پشت نقطه کانونی فضااما حالت دوم این است که تنها بخواهید یک دیوار را کاغذ کنید و یا طرح کاغذِ دیوارها با هم فرق داشته باشد، پس نقطه انتهایی را گوشه ای انتخاب کنید که کمتر مورد توجه قرار بگیرد.

رول کاغذ دیواری را چگونه برش دهم؟

– ابتدا ارتفاع دیوار را از سقف تا بالای قرنیز اندازه بگیرید. سپس رول کاغذ دیواری را روی سطح کارتان باز کنید و با توجه به ارتفاع دیوار، بالا و پایین آن را با مداد علامت بزنید.

– سپس به هر کدام از نقاط بالا و پایینی که مشخص کرده اید، 5 سانتیمتر اضافه کنید و آن ها را علامت بزنید. در واقع این دو علامت خطی است که باید کاغذ دیواری از آن جا بریده شود.

نکته: این 5 سانتیمتری که به بالا و پایین اضافه می کنید، احتمال خطا را در نصب کاهش می دهد و راحت تر می توانید قطعات کاغذ دیواری را کنار هم تطبیق دهید.

برش کاغذ دیواری با توجه به ارتفاع دیوار قبل از نصب

نکته: بهتر است که طرح کاغذ دیواری، از بالا دیوار به صورت کامل دیده شود. پس خط بالایی قطعه کاغذ دیواری را جایی در نظر بگیرید که طرح از آن شروع می شود.

– به صورت صاف و مستقیم کاغذ دیواری را با کاتر از خط هایی که علامت زده اید، برش دهید.

– تا این مرحله اولین قطعه را برش داده اید. اگر طرح کاغذی که خریده اید مکمل هم هستند، برای برش قطعه دوم، رول را روی قطعه اول باز کنید و آن را تنظیم کنید تا طرح ها با همدیگر تطبیق پیدا کنند. سپس خطوط برش را مشخص کنید و قطعه بعدی را جدا کنید.

تنظیم و برش کاغذ دیواری هایی که دارای طرح و پترن منطبق می باشندنکته: اگر تطابق طرح ها مهم نیست، قطعات دیگر را تنها به اندازه قطعه اول برش دهید.

– برش رول کاغذ دیواری را تا جایی ادامه دهید که مجموع قطعات برش خورده، تمام سطح دیوارتان را بپوشاند.

کاغذ دیواری را چگونه نصب کنم؟

– برای اینکه قطعه اول به صورت عمود و صاف نصب شود، باید خط عمودی را به عنوان راهنما روی دیوار بکشید. اگر نقطه آغازتان وسط دیوار است، به کمک تراز، خطی عمود میان دیوار بکشید.

اما اگر نصب را از گوشه آغاز می کنید، به فاصله 5 میلیمتر کوچک تر از عرض رول کاغذ دیواری، خطی عمود از گوشه بکشید.

نکته: توجه داشته باشید که معمولا گوشه های دیوار، صاف و عمود نیستند و بالا و پایین آن ها چند میلیمتری با هم اختلاف دارند. به همین دلیل در نصب قطعه اول در گوشه باید خط راهنما را 5 میلیمتر کمتر بگیرید تا این نقص را برطرف کنید.

کشیدن خط تراز به اندازه رول کاغذ دیواری قبل از نصب

– چسب کاغذ دیواری را روی سینی رنگ بریزید.

نکته: توجه داشته باشید که هر کاغذ دیواری با توجه نوع تولیدی که داشته است، نیاز به چسب مخصوص دارد. پس هنگام خرید این اطلاعات را از فروشنده دریافت کنید.

– قطعه اول را به پشت، روی سطح کارتان بگذارید و وسطِ طول آن را با مداد علامت بزنید. سپس با استفاده از غلطک نقاشی نیمه بالایی آن را چسب بزنید.

نکته: برای این که گوشه ها به خوبی چسب کاری شوند، می توانید این بخش ها را با قلمو نقاشی چسب بزنید.

– بالا قسمت چسب کاری شده را تا کنید و به روی خط میانی بیاورید. این کار را به صورتی انجام دهید که قسمت چسب خورده کاملا روی هم قرار بگیرد.

نکته: تا کردن را به صورتی انجام دهید که روی کاغذ دیواری خطِ تا نیفتد و چروک نشود.

-بخش پایینی هم را چسب کاری کنید و مانند روش گفته شده آن را تا کنید.

– 5 تا 10 دقیقه ( با توجه به دستور العمل کارخانه سازنده) اجازه دهید قطعه به این حالت بماند. توجه داشته باشید که این تکنیک، قدرت چسبندگی چسب را بیشتر می کند و احتمال تغییر ابعاد و چروک شدن را هنگام نصب کاهش می دهد.

چسب کاری و تا کردن کاغذ دیواری قبل از نصب– با اسفنج نم دار چسب های اضافی بیرون زده از گوشه ها را پاک کنید.

نکته: اگر جوهر کاغذ دیواری محلول در آب است، از اسفنج نم دار برای پاک کردن چسب استفاده نکنید.

– نیمه تا خورده بالایی را باز کنید و آن را با توجه به خط راهنمایی که کشیده اید، روی دیوار تنظیم کنید. با دستتان روی کاغذ دیواری بکشید تا همه آن به خوبی روی دیوار بچسبد.

نکته: هنگام نصب به بالا و پایین بودن پترن دقت کنید تا آن را به صورت برعکس نصب نکنید. در راهنمای کاغذ دیواری این جهت نشان داده شده است.

نکته: توجه داشته باشید که تا قبل از خشک شدن چسب، کاغذ دیواری را پس از قرار دادن روی دیوار می توانید جا به جا و تنظیم کنید.

– ابزار هواگیری را تقریبا با زاویه 45 درجه روی کاغذ قرار دهید و از وسط به کناره ها آن را حرکت دهید تا حباب ها خارج شوند.

نکته: این کار را با فشار انجام ندهید تا روی کاغذ دیواری چروک نشود و کاغذ جا به جا نشود.

هواگیری کاغذ دیواری بعد از نصب روی دیوار

نکته: در این مرحله همچنان قسمت تا خورده پایین را به همان حالت بگذارید تا بتوانید قسمت بالایی را به خوبی با خط تراز در یک راستا قرار دهید.

– بعد از تنظیم قسمت بالایی، نیمه پایینی را هم باز کنید و روی دیوار بچسبانید و هواگیری کنید.

– بعد از تنظیم دقیق کاغذ دیواری، با استفاده از کاردک و کاتر، قسمتی های اضافی بالا و پایین کاغذ دیواری را ببرید.

نکته: از تیغ تیز برای بریدن قسمت های اضافه استفاده کنید تا جلوه نهایی کاغذ دیواری خوب و مناسب شود.

بریدن قسمت های اضافی کاغذ دیواری بعد از نصب روی دیوار

تا انتهای این مرحله اولین قطعه کاغذ دیواری را با موفقیت روی دیوار نصب کرده اید، حالا باید قطعات دیگر برش خورده را نصب کنید:

نکته: برای نصب صاف قطعه برش خورده دیگر، می توانید از کاغذ دیواری کناری کمک بگیرید و دیگر نیازی به کشیدن خط عمود نیست.

– مرحله چسب کاری و تا کردن را همانند آن چه گفته شد، انجام دهید.

– کاغذ را برای نصب به روی دیوار بگذارید. تنها توجه داشته باشید که لبه کاغذ دیواری ها نباید روی هم قرار بگیرند. پس قطعه را به اندازه 0.5 سانتیمتر دور تر از کاغذ دیواری نصب شده قرار دهید و سپس قطعه را تا حدی حرکت دهید که کناره های آن ها با یکدیگر مماس شوند و طرح ها همدیگر را کامل کنند.

– بعد از تنظیم دقیق و هواگیری کاغذ دیواری، می توانید برای اینکه خطوط اتصال بین دو قطعه بلند نشوند، روی آن ها را به آرامی غلطک درز بکشید.

استفاده از غلطک درز بعد از نصب کاغذ دیواری

– نصب را برای دیگر قطعات برش داده نیز انجام دهید تا کاغذ دیواری تمام دیوار را بپوشاند.

کنچ دیوار را چگونه کاغذ دیواری کنم؟

همان طور که به خاطر دارید، به این نکته اشاره کردم که معمولا گوشه ها صاف و عمود نیستند، بنابراین اگر مثل روش معمول کاغذ دیواری را در کنج دو دیوار نصب کنید، جلوه خوب و منظمی نخواهند داشت.

– پس کاغذ دیواری کُنجی را روی دیوار قرار دهید و با قطعه کناری که قبلا نصب کرده اید، آن را تنظیم و سپس هوا گیری کنید.

– سپس با کمک کاردک و کاتر، کاغذ دیواری را دقیقا از گوشه ببرید.

طریقه نصب کاغذ دیوار در کنج دو دیوار– قطعه جدا شده را کمی کنار بکشید و کنج دیوار را چسب درز کاغذ دیواری بزنید.

– به اندازه عرض کاغذ دیواری برش خورده، از بالا دیوارِ کناری، خطی عمود برای راهنما تا پایین بکشید.

– حالا این کاغذ برش خورده را با توجه به خط راهنما و طرحِ کاغذِ دیوارِ کناری تنظیم و هوا گیری کنید.

– در آخر قسمت های اضافه این بخش را با کاتر و کاردک ببرید و جدا کنید.

دور چهارچوب پنجره و درب را چگونه کاغذ دیواری کنم؟

– کاغذ دیواری را روی دیوار قرار دهید و با توجه به خط راهنما یا قطعه کناری آن را تنظیم کنید.

– با یک دستتان گوشه بالایی چهارچوب پنجره یا درب را مشخص کنید و با زاویه 45 درجه کاغذ را قیچی کنید دهید تا به گوشه مشخص شده برسید.

– گوشه پایینی را نیز به همین صورت قیچی کنید.

– کاغذ دیواری دور چارچوب را مجدد تنظیم کنید و هواگیری کنید.

طریقه نصب کاغذ دیواری دور چهارچوب درب و پنجره– با استفاده از کاردک و کاتر کاغذ دیواری های اضافی دور چهارچوب را برش دهید.

نکته: در تمام مراحل نصب برای اینکه چسب های کاغذ دیواری از روی آن پاک شوند، از اسفنج یا دستمال نمدار تمیز می توانید استفاده کنید.

نکته: قبل از نصب، حدودِ محلِ کلید و پریزها را به خاطر بسپارید. بعد از اتمام نصب، با دستتان جای آن ها را پیدا کنید و کاغذ دیواری رویشان را قیچی کنید و کلید و پریزها را نصب کنید.

4. مشکلات احتمالی نصب توسط نصاب مبتدی

نکته ای که باید مبتدی ها به یاد داشته باشند این است که کاغذ دیواری که انتخاب می کنید، گران قیمت نباشد. پس می توانید از نوع و جنس کاغذ دیواری های مقرون به صرفه استفاده کنید.

همچنین پیشنهاد می کنم که از طرح کاغذ دیواری های راه راه عمودی و یا با با طرح های انبوه استفاده کنید که اگر طرح ها در یک راستا قرار نگرفتند، جلوه فضا را از بین نبرند.

و در آخر…

همان طور که مطالعه کردید، نصب کاغذ دیواری از مراحل زیادی تشکیل شده است و فوت و فن های خاص خود را دارد. مطمئنا یک نصاب حرفه ای و با تجربه، از من و شمایی که تا به حال این کار را انجام نداده ایم، سریع تر و بهتر و با کیفیت تر کاغذ دیواری می چسباند.

اما اگر علاقه دارید که خودتان این کار را انجام دهید، از آموزشی که دادم استفاده کنید و سوالات خودتان را در بخش نظرات برایم بگذارید.


مطالب مرتبط:

آموزشی کامل برای ترمیم کاغذ دیواری های منزلتان + فیلم

از بین بردن درز کاغذ دیواری – آموزش ترمیم درز و علت های ایجاد آن

آموزش 6 گام برای از بین بردن حباب های زیر کاغذ دیواری منزلتان!

توجه: تمامی مطالب این سایت برگرفته از دانش طراحان و دکوراتور های داخلی مدیا دکور می باشد و هرگونه کپی نوشته ها بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید