چگونه دکوراسیون خاکستری و طوسی را در خانمان پیاده کنیم؟
در چیدمان منزل با رنگ طوسی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
مکمل رنگ طوسی در دکوراسیون چیست؟
در پاسخ به این سوالات، باید بدانید که طوسی یا خاکستری از آن دسته رنگ های خنثی است که کاربرد فراوانی، به خصوص در خانه های امروزی و مدرن دارد.
در واقع همین خنثی بودن به شما اجازه می دهد که هر رنگ و نقشی را به آسانی بتوانید در کنار طوسی به کار ببرید. پس خاکستری رنگ های مکمل زیادی دارد و دکوراسیون طوسی زرد، طوسی صورتی، طوسی کرم و طوسی سفید، پرطرفدارترین ترکیب رنگی های این رنگ شیک هستند.
علاوه بر این، باید بدانید که طوسی طیف ها و تناژهای رنگی مختلفی دارد که با در نظر گرفتن رنگ های مبلمان دیگر، اندازه فضا و میزان نوری که وارد محیط می شود، باید آن ها را انتخاب کنید. همچنین اگر بیش از اندازه و بدون در نظر گرفتن نکات خاص از رنگ طوسی در دکوراسیون داخلی استفاده کنید، فضایی یکنواخت و غیر اصولی ایجاد خواهید کرد.
بنابراین برای اجرای چنین دکوراسیونی، باید نکات و ترفندهایی را بدانید که در ادامه می خواهم 7 تا از مهم ترین آن ها را به همراه گالری تصاویر این رنگ، به شما معرفی کنم. پس با من همراه باشید تا به کمک آن ها منزلتان را زیبا و اصولی، با خاکستری دیزاین و چیدمان کنید.
نکات اجرای دکوراسیون خاکستری و طوسی
چه نکاتی را باید برای استفاده از رنگ خاکستری در دکوراسیون منزلمان بدانیم؟
1. طوسی دارای طیف ها و تناژهای مختلف است!
نقره ای، سربی، دودی و لجنی! این ها تنها گوشه ای از طیف ها و تناژهای متنوع خاکستری هستند که از آن ها در دکوراسیون منزلتان می توانید استفاده کنید.
برای مثال بخش سمت چپ تصویر زیر، نمونه های طوسی سرد و بخش سمت راست، تناژهای گرم آن هستند.
همان طور که در بالا دیدید، هر کدام از این رنگ ها با این که جزو خانواده طوسی هستند، جلوه خاص خودشان را دارند و شما باید بر اساس اندازه و میزان نور خورشیدی که وارد فضا می شود و تضاد یا هارمونی رنگی که می خواهید به وجود آورید، طیف و تناژ مناسبی را انتخاب کنید.
برای مثال، برای ایجاد هارمونی با رنگ زرد، تناژهای گرم طوسی مناسب است، چرا که زرد رنگ گرم به حساب می آید.
2. به میزان و جهت نور آفتاب دقت کنید!
اگر در طول روز در فضای مد نظرتان فعالیت می کنید و طوسی را برای نقاشی دیوار یا کاغذ دیواری انتخاب کرده اید، باید نور خورشیدی که وارد فضا می شود را در انتخاب طیف و تناژ طوسی، در نظر داشته باشید.
توجه داشته باشید که از پنجره های رو به جنوب، در طول روز و از پنجره های رو به غرب، در هنگام غروب نور گرم و مستقیم وارد فضا می شود. در مقابل پنجره های رو به شمال و شرق در بیشتر اوقات روز، نور سرد و غیر مستقیم دارند.
در این حالت اگر نور گرم وارد فضا می شود، بهتر است از خاکستری سرد استفاده کنید و بالعکس! در واقع با این کار فضا به تعادل کشیده می شود و باعث می شود رنگ دیوار، نزدیک به حالت واقعی خود دیده شود.
برای مثال، اگر پنجره رو به شمال دارید و دیوارها را طوسی سرد کرده اید، نور غیر مستقیم فضا باعث می شود که دیوارها سردتر و تیره تر به نظر بیایند و فضا دلگیر شود.
3. اندازه فضا را در نظر داشته باشید!
دیوارهای اتاق کوچکی را می خواهید طوسی رنگ یا کاغذ دیواری کنید؟ در این فضا بهتر است که سراغ طیف های تیره خاکستری نروید تا حس دلگیری پیدا نکنید.
در چنین شرایطی، پیشنهاد می کنم یا تمام دیوارها را طوسی روشنِ گرم کنید و یا تنها دیوار مرکزی فضا را به این رنگ در آورید.
در واقع اگر دیوار مرکزی تیره تر از دیوارهای کناری اش باشد، به فضا عمق داده می شود و کمی آن را بزرگ تر جلوه می دهد.
4. اتمسفر فضا را فراموش نکنید!
علاقه دارید فضایی که می خواهید در آن رنگ طوسی را به کار ببرید، چه اتمسفری داشته باشد. دنج باشد؟ دلباز باشد؟
یا اصلا ببینید که در فضا چه فعالیتی می کنید. اتاق برای خوابیدن است؟ یا برای پذیرایی از مهمانان و غذا خوردن؟
دقت داشته باشید که طیف های تیره رنگ طوسی فضا را دنج و صمیمی می کند و اگر در سطوح زیاد بخواهید آن را به کار ببرید، برای اتاق خواب، دیوار پشت تلویزیون، فضای مخصوص گیم، فیلم و فوتبال دیدن مناسب است.
اما برای محیط هایی که نیاز به انرژی زیادی دارد، یا از طیف های روشن و گرم طوسی استفاده کنید یا آن را به جای سطح دیوار، در مبلمان به کار ببرید.
نکته: از آن جا که کودکان و نوجوان علاوه بر خوابیدن، در اتاقشان درس می خوانند و بازی می کنند، بهتر است که تمام دیوارها را طوسی تیره نکنید. البته فراموش نکنید که استفاده بیش از حد از رنگ خاکستری، افسردگی می آورد و این موضوع اصلا برای کودکان و نوجوانان خوب نیست.
5. به پالت رنگی فضا، رنگ های خنثی و طیف های دیگر طوسی را اضافه کنید!
اگر می خواهید مبلمان و چندین سطح از اتاقتان به رنگ طوسی باشد، بهتر است که سراغ طیف ها و تناژهای مختلف آن بروید تا جلوه یکنواختی به وجود نیاید.
همچنین برای به تعادل کشاندن فضا و ایجاد تضاد، مثل تصویر زیر در کنار طوسی، رنگ های خنثی دیگر مثل سفید و کرم و قهوه ای که روشن و گرم هستند را نیز به کار ببرید.
6. به ایجاد تضاد یا هارمونی دقت داشته باشید!
این که می خواهید بین مبلمان تضاد یا هارمونی ایجاد کنید، در انتخاب طیف و تناژ طوسی تاثیر دارد. برای ایجاد تضاد اگر رنگ مقابل تیره است، سراغ طیف های روشن طوسی بروید. یا اگر رنگ مقابل روشن است، مثل تصویر زیر طیف تیره خاکستری مناسب خواهد بود.
برای ایجاد هارمونی هم به رنگ مقابل دقت کنید. اگر رنگ سردی است، سراغ تناژ سرد طوسی بروید و بالعکس. برای مثال مبل های تک نفره نشیمن زیر آبی هستند و در کنار آن، با مبل بزرگ که طوسی سرد است، هماهنگی زیبایی به وجود آورده اند.
7. رنگ های سرزنده را در کنار طوسی به کار ببرید!
به یاد داشته باشید که طوسی رنگ خنثی است و با رنگ های مختلفی هماهنگ می شود. در واقع این خنثی بودن، زمینه عالی برای نشان دادن رنگ ها و طرح و نقش های زیبا است و به همین دلیل طوسی بیشتر برای سطوح بزرگ مثل دیوار، مبل و فرش کاربرد دارد.
با همه این تعاریف، برخی از رنگ ها با خاکستری، ترکیب رنگی زیباتری ایجاد می کنند که در ادامه آن ها را معرفی خواهم کرد:
– طوسی و زرد و طلایی:
زرد یکی از پرطرفداترین و زیباترین ترکیب رنگی هاییست که از آن در کنار طوسی می توانید استفاده کنید. توجه داشته باشید هر چه رنگ زردی که انتخاب می کنید، مثل نشیمن زیر خالص تر باشد، تضاد رنگی بالایی در محیط ایجاد می شود.
مطلب مرتبط: دکوراسیون زرد – چگونه از رنگ زرد در دکوراسیون خانمان استفاده کنیم؟
اما در مقابل، طیف های تیره و مات زرد، مثل طلایی، هارمونی و هماهنگی زیبایی با طوسی به وجود می آورد.
– طوسی و صورتی:
صورتی از آن دسته رنگ هایی است که فضای محیط های خنثی را سرزنده و گرم می کند. توجه داشته باشید در نشیمن زیر، برای ایجاد تضاد، از صورتی روشن در کنار طوسی استفاده شده است.
مطلب مرتبط: دکوراسیون صورتی – 5 ایده ترکیب رنگی برای دکوراسیون صورتی منزلتان!
– طوسی و سبز:
رنگ دیگری که در این قسمت می خواهم معرفی کنم، سبز است. به یاد داشته باشید که طیف سبز تیره با خاکستری، هارمونی زیبایی در محیط ایجاد می کند و در دکوراسیون نئوکلاسیک، بسیار کاربرد دارد.
مطلب مرتبط: رنگ سبز در دکوراسیون داخلی – 7 ایده جذاب برای دکوراسیون سبز منزلتان!
– طوسی و آبی:
آبی هم از آن دسته رنگ های سردی است که در کنار طوسی به خوبی جلوه می کند و همانند رنگ سبز، بهتر است که از طیف های تیره آن استفاده کنید.
مطلب مرتبط: دکوراسیون آبی – 6 ایده استفاده از رنگ آبی در دکوراسیون خانتان!
– طوسی و کرم و قهوه ای و بژ:
یادتان باشد که کرم و قهوه ای و بژ هم می توانند با طوسی هم تضاد و هم هارمونی داشته باشند. همه چیز به نوع طیف خاکستری که در کنار آن ها به کار می برید، بستگی دارد.
در واقع از آن جا که کرم و بژ رنگ گرم به حساب می آیند، طوسی سرد با آن ها تضاد و طوسی گرم با آن ها هارمونی ایجاد خواهد کرد.
مطلب مرتبط: 5 نکته ای که برای دکوراسیون منزل با رنگ کرم قهوه ای باید بدانید!
– طوسی و قرمز و زرشکی:
یادتان باشد که قرمز خالص تضاد بسیار بالایی با رنگ طوسی به وجود خواهد آورد. اما اگر نمی خواهید بین رنگ ها تضاد زیادی حس شود و هماهنگی نیز وجود داشته باشد، رنگ زرشکی با طوسی مناسب خواهد بود.
مطلب مرتبط: 4 ترفندی که از کاربرد رنگ قرمز در دکوراسیون داخلی باید بدانید!
و در آخر…
همان طور که مطالعه کردید، اگر می خواهید به صورت اصولی در دکوراسیون منزلتان از رنگ طوسی یا خاکستری استفاده کنید، باید تعادل را در به کار بردن آن رعایت کنید. و همچنین از رنگ و نقش های زیبا و سطوح براق در آن استفاده کنید تا محیط آن پرانرژی و جذاب شود.
پس از نکات این مطلب استفاده کنید و منزلتان را با این رنگ ساده و شیک، به صورت اصولی دیزاین کنید.
همچنین اگر سوالی در مورد این موضوع دارید، می توانید آن را در انتهای صفحه یا از طریق اینستاگرام مدیا دکور مطرح کنید تا با کمال میل به آن پاسخ دهم.
گالری تصاویر دکوراسیون داخلی طوسی:
توجه: تمامی مطالب این سایت برگرفته از دانش طراحان و دکوراتور های داخلی مدیا دکور می باشد و هرگونه کپی بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
مطالب مرتبط:
– معرفی 6 ترکیب رنگی پر طرفدار با رنگ طوسی برای اتاق خواب + گالری تصاویر!