چه جنس پارچه های رومبلی در بازار تولید می شود؟
هر یک از پارچه مبلی ها، چه ویژگی ها و چه معایبی دارند؟
باید بدانید پاسخ به سوالات بالا، هنگام خرید یا تعمیر مبل، خیلی به کارتان خواهد آمد. در واقع هر یک از انواع پارچه های رومبلی، دوام متفاوتی در برابر لک، خراشیدگی، ساییدگی و چروک دارند و روش های مخصوص شست و شو و نگهداری خود را دارند.
بنابراین قبل از خرید شما باید این ویژگی ها را بشناسید و با توجه به محل قرار گیری مبل و نیازی که دارید، گزینه مناسبی را انتخاب کنید.
پس در ادامه با من همراه باشید تا مزایا و معایب جنس های پارچه مبلی پرکاربرد در بازار را معرفی کنم تا انتخابی آگاهانه در این زمینه داشته باشید.
پارچه های رومبلی از چه جنسی تولید می شوند؟
پارچه مبلی ها معمولا از الیاف طبیعی، مصنوعی یا ترکیبی از این دو تولید می شود. در واقع هر یک از این الیاف خواص خاص خود را دارند که در ادامه آن ها را معرفی کرده ام:
1. انواع پارچه های رومبلی که از الیاف طبیعی تولید می شوند:
در حالت کلی رومبلی هایی طبیعی مانند پنبه، کتان، ابریشم، پشم، ویسکوز و ریون، اغلب بادوام، متنوع و ضد حساسیت هستند. ولی در مقابل تغییر رنگ، تغییر شکل و چروک شدن، مقاومت کمی دارند:
– پارچه رومبلی کتان:
کتان یکی از انواع پارچه های بادوام طبیعی است که سطح نرم و راحت آن و قیمت مقرون به صرفه اش، این پارچه را تبدیل به یکی از پرطرفدارترین رومبلی ها کرده است.
توجه داشته باشید که این جنس پارچه، قابل تنفس و ضد حساسیت است و تا حدودی در برابر ساییدگی، گلوله شدن و تغییر رنگ مقاوم می باشد. همچنین باید بگویم که رومبلی های کتان، گرد و غبار را به خود جذب نمی کنند و گردگیری آن ها آسان و بی دردسر است.
اما بهتر است که رومبلی کتان را در نشیمن های پر رفت و آمد و خانه هایی که کودک و حیوان خانگی دارند، استفاده نکنید. چرا که به آسانی لک و چروک می شوند.
همچنین باید بدانید که این نوع پارچه، باید به صورت تخصصی شسته شوند تا آب نرود و شکل خود را از دست ندهد.
نکته: بهتر است که پارچه ای ترکیب شده از کتان و پنبه را برای مبل انتخاب کنید. زیرا پنبه به کتان خاصیت ارتجاعی می دهد و تا حدودی از چروک شدن آن جلوگیری می کند.
– پارچه رومبلی پشمی:
پارچه مبلی های پشمی، از الیاف محکم و بادوام پشم حیوانات تولید می شوند که در برابر ساییدگی، لک شدن، تغییر رنگ و چروک مقاوم هستند.
همچنین این نوع پارچه ها گَرد و غبار را به خود جذب نمی کنند و نسبت به پارچه های طبیعی دیگر، اشتعال پذیری کم تری دارند.
اما توجه داشته باشید پارچه های پشمی، به علت دوام و کیفیتی که دارند، جزو رومبلی های گران قیمت طبیعی محسوب می شوند.
نکته: باید بدانید که معمولا پارچه های پشمی را با الیاف مصنوعی ترکیب می کنند تا آن ها را راحت تر بتوان شست و شو داد.
– پارچه رومبلی پنبه ای:
رومبلی های پنبه ای، یکی از انواع پارچه های طبیعیِ بادوام و قابل تنفس هستند. این رومبلی ها بسیار لطیف و نرم هستند و تا حدودی در برابر تغییر رنگ به علت تابش نور مستقیم آفتاب، مقاوم می باشند.
توجه داشته باشید در بازار به ندرت پارچه خالص پنبه ای وجود دارد و اغلب آن ها با الیاف دیگر بافته می شوند که مناسب ترین ترکیب آن ها، رومبلی های 45 تا 60 درصد پنبه ای هستند.
اما از نکات منفی رومبلی های پنبه ای که می توانم اشاره کنم، مقاومت کم آن ها در برابر چروک و لک شدن است. همچنین باید بگویم که این مبل ها گرد و غبار را به خود جذب می کنند و بهتر است آن ها را در مکان هایی که کودکان و حیوانات خانگی زندگی می کنند، استفاده نکنید.
نکته: همان طور که قبلا اشاره کردم، ترکیب الیاف پنبه و کتان، مقاومت رومبلی در برابر چروک شدن را افزایش می دهد.
نکته: در تولید برخی از پارچه های پنبه ای، آن را با الیاف پلی استر ترکیب می کنند تا خاصیت لک پذیری اش را کاهش دهند.
– پارچه های رومبلی ابریشمی:
همان طور که خودتان بهتر می دانید، پارچه های ابریشمی بسیار زیبا و ظریف هستند و استفاده از آن ها به عنوان پارچه رومبلی، جلوه ای لوکس به دکوراسیون خانتان می دهد.
همچنین این جنس پارچه بادوام، لطیف و ضد آلرژی نیز هستند و شکل خود را در طول زمان، تا حدودی حفظ می کنند و چروک نمی شوند.
اما نکته ای که در انتخاب رومبلی های ابریشمی باید در نظر داشته باشید، گران قیمت بودن آن ها است. بنابراین بهتر است از آن ها در محیط های غیر رسمی و بخش هایی که کودکان و حیوانات خانگی رفت و آمدی دارند، استفاده نکنید.
همچنین باید در نظر داشته باشید که پارچه های ابریشمی، به راحتی لک می شوند و رنگشان در برابر نور مستقیم آفتاب تغییر می کند.
نکته: البته ناگفته نماند که این پارچه ها نیاز به نگهداری ویژه دارند و شست و شو و از بین بردن لک آن ها باید به صورت تخصصی انجام شود.
– پارچه رومبلی چرم طبیعی:
چرم طبیعی یکی از گزینه های بسیار بادوام و زیبا برای رومبلی است که جلوه ای لوکس به فضای اتاق می دهد. این نوع مبل ها در برابر لک و خراشیدگی بسیار مقاوم هستند و نسبت به پارچه های طبیعی دیگر عمر بیشتری می کنند.
همچنین باید بدانید که تمیز کردن رومبلی های چرمی بسیار آسان است و شما می توانید به وسیله آب و صابون و یا فوم های مخصوص، سطح آن ها را تمیز کنید.
نکته: با در نظر گرفتن تمام ویژگی هایی که در بالا اشاره کردم، مبل های چرمی یکی از بهترین گزینه ها، برای خانه هایی است که کودک و یا حیوان خانگی دارد.
اما نکات منفی چرم طبیعی! باید بگویم که این جنس رومبلی، بسیار گران قیمت است و نسبت به جنس های دیگر، دارای طرح و رنگ محدود تری می باشد.
همچنین این رومبلی ها قابل تنفس نیستند و نشستن روی آن ها در مناطق گرم، بسیار آزاردهنده و سخت است.
نکته: در نگهداری مبل های چرمی بسیار باید دقت کنید. چرا که در صورت پاره شدن، تعمیرات آن سخت است و باید به کلی پارچه تعویض شود. همچنین چربی پوست انسان به راحتی به سطح این پارچه، انتقال پیدا می کند و باید به طور مداوم آن را تمیز کنید.
– پارچه رومبلی ویسکوز و ریون:
پارچه های ویسکوز و ریون به عنوان پارچه های طبیعی شناخته می شوند که طی فرآیندهای شیمیایی، از فیبرهای سلولوزی بازیافتی به پارچه تبدیل می شوند.
این پارچه های نرم، جلوه ای همانند پارچه های پنبه ای و یا ابریشمی دارند و مقرون به صرفه تر از آن ها هستند. همچنین تنوع زیاد طرح و رنگ و قابلیت تنفس، از دیگر ویژگی های مثبت این نوع رومبلی ها می باشد.
اما توجه داشته باشید که رومبلی های ویسکوز و ریون به راحتی کش می آیند و ممکن است بعد از مدتی شکل اولیه خود را از دست دهند.
همچنین این پارچه ها در برابر لک و ساییدگی مقاومت کمی دارند و بسیار قابل اشتعال هستند.
مطلب مرتبط: پارچه پولیش چیست؟ با نکات و ویژگی های پارچه پولیشی آشنا شوید!
2. انواع پارچه های رومبلی که از الیاف مصنوعی تولید می شوند:
رومبلی با الیاف مصنوعی، مانند پلی استر، میکروفیبر، اَسِتات، پلی پروپیلن، اکریلیک و اُلِفین، اغلب نسبت به پارچه های طبیعی، در مقابل لک مقاومت بیشتری دارند و مقرون به صرفه تر از آن ها هستند.
اما این نوع پارچه ها الکتریسیته ساکن دارند و گرد و غبار هوا و پرز لباس را به سطح خود جذب می کنند. همچنین بیشتر پارچه های مصنوعی اگر در معرض سایش های مداوم قرار گیرند، به صورت گلوله در می آیند:
– پارچه رومبلی پلی استر:
پارچه مبلی های پلی استر، در مقابل پارگی و لکِ آب مقاوم هستند و طرح و رنگ های متنوعی دارند. این رومبلی ها تا حدودی قابل تنفس هستند و در صورت نگهداری مناسب، عمر طولانی خواهد داشت.
دقت داشته باشید که پاک کردن رومبلی های پلی استر بسیار آسان است و شما می توانید با هر تمیز کننده شیمیایی، بدون نگرانی از آسیب به بافت پارچه، سطح آن ها را تمیز کنید.
اما کش آمدن، تغییر شکل و تغییر رنگ پارچه های پلی استر، از ویژگی های منفی این نوع رومبلی است. بنابراین بسیاری از تولیدکنندگان آن ها را با ترکیبی از الیاف طبیعی و یا مصنوعی دیگر می بافند تا اثر این نقاط ضعف را کاهش دهند.
نکته: این جنس پارچه، در اثر فشار زیاد ممکن است پوسته پوسته شود و در معرض تغییر دمای زیاد، تَرَک بخورد. همچنین پارچه های پلی استر در برابر لک چربی مقاومت کمی دارند و پاک کردن این نوع لک ها، از سطح آن ها سخت است.
– پارچه رومبلی میکروفیبر:
پارچه میکروفیبر، یکی از انواع پارچه های رومبلی با دوام و ضد حساسیت است. توجه داشته باشید که مایعات به کندی در بافت این رومبلی نفوذ می کند و شما فرصت خواهید داشت که قبل از لک شدن، آن ها را به سرعت پاک کنید.
همچنین این رومبلی ها سطح نرمی دارند و نور مستقیم آفتاب باعث تغییر رنگ آن ها نخواهد شد.
اما در نظر داشته باشید که پاک کردن لک از رومبلی های میکروفیبر سخت است و نیاز به تخصص دارد. همچنین مو حیوانات، گرد و غبار و آشغال های ریز به راحتی روی سطح این پارچه جذب می شود و باید به طور مداوم آن را جارو کرد.
نکته: ناگفته نماند که به علت نرمی این الیاف، آن ها به راحتی چروک می شوند و در معرض گرمای زیاد، تغییر شکل می دهند.
– پارچه رومبلی اُلِفین:
رومبلی های اُلِفین، به پارچه های پشمی شبیه هستند و استفاده از آن ها به علت دوام بالا و مقاومتی که در برابر ساییدگی دارند، به تازگی کاربرد زیادی پیدا کرده است.
به علاوه این پارچه ها اجازه نفوذ آب به بافت خود را نمی دهند و استفاده از آن ها در مناطق مرطوب، باعث کپک زدگی پارچه نمی شود.
به یاد داشته باشید، بزرگ ترین ویژگی منفی رومبلی الفین، تغییر رنگ و تغییر شکل آن در برابر نور مستقیم خورشید است که باید به آن توجه داشت. همچنین تنوع کم این رومبلی ها، از دیگر نکات منفی آن ها می باشد.
– پارچه رومبلی پلی پروپیلن:
رومبلی پلی پروپیلن، از الیاف مصنوعی تولید می شوند و دارای بافت محکمی می باشند. بافت این پارچه ها اجازه نفوذ سریع آب را نمی دهد، بنابراین آن ها را در مقابل لک شدن بسیار مقاوم هستند.
ولی در نظر داشته باشید، به علت بافت محکم پارچه پلی پروپیلن، این رومبلی ها سطح نرم و راحتی ندارد و برای محیط های غیر رسمی و خودمانی مناسب نمی باشد.
همچنین قرار دادن آن در برابر تابش مداوم نور خورشید، باعث تغییر رنگ و شکل آن خواهد شد.
– پارچه رومبلی اَسِتات:
پارچه مبلی های استات، جلوه ای شبیه به ابریشم دارند. توجه داشته باشید که این پارچه ها در مقابل رطوبت و آب رفتگی مقاوم هستند.
اما باید بدانید رومبلی های استات، به راحتی کثیف و لک می شوند و مقاومت کمی در برابر پارگی، خراشیدگی و چروک شدن دارند.
بنابراین با توجه به این ویژگی ها، بهتر است از این مبل ها در اتاق نشیمن و محیط های پر رفت و آمد استفاده نکنید.
– پارچه رومبلی اکریلیک:
رومبلی اکریلیک در برابر لک، چروک و تغییر رنگ مقاوم است و جلوه ای شبیه به رومبلی های پشمی دارد. همچنین از دیگر ویژگی های مثبت این پارچه ها، قیمت مناسبشان است.
اما باید بگویم که رومبلی های اکریلیک دوام کمی دارند و به راحتی خراشیده و یا گلوله می شوند. بنابراین برای کاهش این نقص، معمولا آن را با الیاف طبیعی دیگر می بافند تا دوامشان افزایش پیدا کند.
همچنین الکتریسیته ساکن این رومبلی، گرد و غبار را به خود جذب می کند و نیاز به تمیز کردن مداوم دارد.
نکته: جنس شیمیایی این رومبلی برای افرادی که به مواد شیمیایی حساسیت دارند، مناسب نیست و بسیار قابل اشتعال است.
– رومبلی چرم مصنوعی:
رومبلی هایی که از چرم مصنوعی تولید می شوند، دارای جلوه ای بسیار لوکس هستند و قیمت کم تری نسبت به چرم طبیعی دارند.
این مبل ها بادوام، ضد حساسیت و متنوع هستند و در برابر لک و تغییر رنگ بسیار مقاوم می باشند.
اما توجه داشته باشید، سطح چرم مصنوعی به راحتی خراشیده می شود. بنابراین بهتر است از این رومبلی ها در خانه هایی که حیوان خانگی دارند، استفاده نکنید. همچنین این نوع پارچه ها قابل تنفس نیستند و نباید آن را برای مناطق گرم خریداری کنید.
نکته: مبل هایی که از چرم مصنوعی هستند، نیاز به تمیز کردن مداوم دارند و از بین بردن لک از سطح آن ها، نیاز به روش های تخصصی دارد.
و در آخر…
همان طور که مطالعه کردید، هر یک از انواع پارچه های رومبلی ویژگی ها و معایب خاص خود را دارند. در واقع شما باید قبل از هر تصمیمی، با توجه به نیاز و بودجه ای که دارید و محلی که مبل را می خواهید در آن قرار دهید، جنس پارچه مبل را مشخص کنید.
اگر در مورد این مطلب سوالی دارید، می توانید آن را در انتهای مطلب مطرح کنید تا آن را با کمال میل پاسخ دهم.
توجه: تمامی مطالب این سایت برگرفته از دانش طراحان و دکوراتور های داخلی مدیا دکور می باشد و هرگونه کپی نوشته ها بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
شما می توانید مطالب زیر را که مربوط به مبل ها می باشد را در سایت مدیا دکور مطالعه کنید:
– چیدمان مبلمان منزل – 6 اشتباهی که نباید در چیدن مبل ها انجام دهید!
– تزیین میز جلو مبلی با 9 نکته کلیدی و مهمی که باید رعایت کنید!