انواع مبل های راحتی چه هستند؟
من با توجه به نیازی که دارم، بهتر است از چه نوع و چه طرح مبل در پذیرایی یا نشیمن خانه ام، استفاده کنم؟
همان طور که می دانید، امروزه کم تر خانه ای است که در نشیمن و پذیرایی آن، مبل وجود نداشته باشد. البته این وسیله نرم و دوست داشتنی، در بخش های دیگر خانه، مثل اتاق خواب هم استفاده می شود.
اما مسئله ای که انتخاب مبل راحتی را سخت می کند، طرح و شکل های گوناگون آن است. در واقع شما جدا از زیبایی، باید بر اساس نیازتان و محلی که مبل را در آن می خواهید قرار دهید، نوع مبل را انتخاب کنید.
در غیر این صورت به احتمال زیاد انتخاب اشتباهی خواهید داشت و پول و زمانتان را هدر می دهید.
پس برای اینکه با هر یک از مبل ها و ویژگی ها و کاربرد اصولی آن ها آشنا شوید، در ادامه با من همراه باشید تا آن ها را معرفی کنم.
انواع مبل های راحتی چه هستند؟
توجه داشته باشید که مبل های راحتی را می توان بر اساس شکل دسته، ارتفاع پشتی و مدل طراحیشان، به دسته های مختلف تقسیم بندی کرد:
1. دسته بندی مبل های راحتی بر اساس شکل دسته ای که دارند:
توجه داشته باشید، هر یک از طرح های مختلف دسته ها، تاثیر متفاوتی بر جلوه و ظاهر مبل دارد که در ادامه پرکاربردترین آن ها را معرفی کرده ام:
– مبل های راحتی با دسته مستطیل شکل:
یکی از مبل های راحتیِ مدرن و شیک، مبل هایی با دسته های مستطیلی شکل هستند.
باید بدانید که این دسته ها، نسبت به دسته های گرد و منحنی، فضای کمتری را در بر می گیرند. بنابراین برای استفاده در نشیمن و اتاق های کوچک مناسبند.
نکته: شکل ساده این دسته ها، باعث می شود که بتوانید از آن در انواع سبک های دکوراسیون استفاده کنید و از این نظر محدودیتی نداشته باشید.
– مبل های راحتی با دسته گِرد:
مبل های راحتی با دسته های گِرد، طراحی زیبا و ظریفی دارند و اغلب آن ها بسیار نرم و راحت هستند.
بنابراین این نوع مبل ها را بهتر است برای محیط های غیر رسمی و خودمانی، مانند نشیمن خانتان خریداری کنید.
نکته: دسته های گِرد، سال های زیادی است که در طراحی مبل ها به کار گرفته می شود. پس بهتر است از آن ها، در خانه و مکان هایی که دکوراسیون کلاسیک و یا سنتی دارند، استفاده کنید.
– مبل های راحتی با دسته منحنی شکل:
دسته های منحنی شکل، نوع دیگری از دسته های مبل راحتی می باشند که جلوه ای زیبا و لوکس به فضای اتاق می دهند.
نکته: دسته های منحنی باریک مثل تصویر زیر، رسمی هستند و بهتر است آن ها را برای پذیرایی و محیط کار تهیه کنید.
در مقابل مبل دسته های منحنی ضخیم، جلوه غیر رسمی دارند و از آن در نشیمن می توانید استفاده کنید.
– مبل های راحتی با دسته شیبدار:
مبل های راحتی با دسته های شیبدار، بسیار منحصر به فرد و زیبا هستند و شما با قرار دادن دست هایتان روی آن، احساس راحتی را می کنید.
توجه داشته باشید این نوع مبل ها با توجه به جلوه و ظاهری که دارند، هم در محیط های رسمی و هم در محیط های غیر رسمی قابل استفاده هستند.
نکته: قرار دادن مبل هایی که دسته های شیب دار دارند، نسبت به مبل های دیگر، فضای اتاق را را دلبازتر جلوه می دهد و برای نشیمن های کوچک مناسب است.
– مبل های راحتی با دسته فوم دار:
در ساخت دسته برخی از مبل ها، چندین لایه فوم و یا ابر نرم به کار می برند تا راحتی آن دو چندان شود.
توجه داشته باشید، این نوع مبل ها برای افرادی که عادت به خوابیدن روی مبل دارند، بسیار مناسب است و بهتر است آن ها را در نشیمن و یا محیط های خودمانی قرار دهید.
– مبل های راحتی بدون دسته:
یکی از مدل های منحصر به فرد مبل های راحتی، مبل های بدون دسته هستند.
همان طور که در عکس زیر می بینید، آن ها بسیار ساده اند و اغلب از خطوط صاف تشکیل شده اند، بنابراین این مبل ها را برای دکوراسیون مدرن و یا مینیمال خریداری کنید.
2. انواع مبل های راحتی، بر اساس ارتفاع پشتی که دارند:
مبل های راحتی را بر اساس ارتفاع پشتی نیز می توان به سه گروه زیر دسته بندی کرد:
– انواع مبل های راحتی با ارتفاع پشتی و دسته برابر:
همان طور که در عکس زیر می بینید، انواعی از مبل های راحتی وجود دارد که ارتفاع پشتی آن ها با دسته هایشان برابر است.
تنها نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که اغلب این نوع مبل ها، پشتی کوتاهی دارند و آن چنان راحت نیستند. پس بهتر است آن ها را برای فضاهای رسمی، مانند دفتر کار خریداری کنید.
– مبل های راحتی با ارتفاع پشتی بلندتر از دسته ها:
مبل هایی که ارتفاع پشتی آن ها از دسته هایشان بلندتر است، رایج ترین مبل های راحتی هستند که با نشستن روی آن ها، بدن انسان احساس راحتی بیشتری دارد.
به یاد داشته باشید که هر چه پشتی مبلتان بلندتر باشد، از بخش بیشتری از کمر و ستون فقراتتان حمایت می شود و شما روی آن راحت تر خواهید بود.
– مبل های راحتی بدون پشتی:
برخی از مبل های راحتی مانند مبل دیوان، پشتی ندارند و باید آن ها را به دیوار یا تخت تکیه داد.
این نوع مبل ها برای خوابیدن و دراز کشیدن در اتاق نشیمن و هم برای قرار دادن جلو تخت خوابف مناسبند.
3. انواع مبل های راحتی بر اساس مدل طراحی که شده اند:
حالا که با انواع مبل های راحتی از نظر طراحی دسته و پشتی آشنا شده اید، زمان این است که مدل های شناخته شده و پرطرفدار مبل ها را بشناسید که خیلی از افراد از آن ها استفاده می کنند.
– مبل راحتی لاوسون:
مبل لاوسون یکی از مدل های بسیار ساده و راحت است که در اوایل قرن 20 میلادی توسط توماس لاوسون، سفارش ساخت آن داده شد.
همان طور که در پایین می بینید، در طراحی این مبل راحتی، اغلب از خطوط صاف و مستقیم استفاده شده است که به آن جلوه ای مدرن و ساده می دهد.
همچنین پشتی بلند و زاویه دار و دسته های کوتاه، از ویژگی های دیگر مبل لاوسون است که به شما احساس راحتی زیادی را انتقال می دهد و فضای مناسبی را برای خوابیدن روی مبل فراهم می کند.
نکته: توجه داشته باشید که دسته های این مبل، هم می تواند باریک و مستطیلی شکل و هم گرد و کوچک باشد. که مدل مستطیلی، برای دکوراسیون مدرن و مدل گرد آن، برای دکوراسیون کلاسیک مناسب است.
– مبل راحتی انگلیسی:
مبل های راحتی انگلیسی، با دسته های گرد و کوتاهی که کمی عقب تر از نشیمن مبل قرار دارد، شناخته می شوند و جلوه ای زیبا و کلاسیک دارند.
– مبل راحتی چِستِر فیلد:
مبل چستر فیلد یکی از شناخته شده ترین مدل های مبل راحتی است که اولین بار در قرن 18 میلادی، طراحی و ساخته شد.
در واقع ویژگی هایی که مبل چستر فیلد را از دیگر مدل ها متمایز می کند، نشیمن کوتاه و دکمه های به کار رفته در ساخت آن است.
همچنین باید بدانید که اغلب این مبل ها، دارای پشتی و دسته های هم ارتفاع و رومبلی های گران قیمت هستند که به آن ها جلوه ای لوکس می دهند.
بنابراین با توجه به این ویژگی ها، بهتر است از مبل های چستر فیلد در دفاتر کاری و محیط های رسمی استفاده کنید.
– مبل راحتی تاکسیدو:
خطوط صاف و مستقیم، شکل جعبه ای و ارتفاع برابر پشتی و دسته ها، از مهم ترین ویژگی های مبل تاکسیدو می باشد که اولین بار در دوره آرت دکو طراحی شده است.
این مبل ها با توجه به ظاهری که دارند برای سبک های دکوراسیون مدرن و امروزی مناسب هستند.
– مبل راحتی اواسط قرن:
خطوط صاف و ساده و پایه های شیب دار، از ویژگی های اصلی مبل های راحتی اواسط قرن است که آن را برای سبک های مینیمالیست و مدرن مناسب می کند.
البته پشتی این مبل ها نیز زاویه دار است تا با تکیه کردن به آن، حس راحتی بیشتری داشته باشید.
مطلب مرتبط: نکات و ویژگی های سبک دکوراسیون مدرن اواسط قرن 20
– مبل راحتی بخش بندی شده:
مبل های راحتی بخش بندی شده یکی از مدل های جدید و امروزی هستند که برای استفاده در اتاق های نشیمن خودمانی و غیر رسمی مناسبند.
این مبل ها از چندین بخش کوچکِ جدا از هم تشکیل شده اند که می توانید آن ها را با توجه به نیازتان و فضای اتاقی که در اختیار دارید، به صورت های مختلفی چیدمان کنید.
نکته: توجه داشته باشید که این مبل ها بسیار متنوع هستند و با توجه به طراحی ظاهری که دارند می توان آن ها را هم در دکوراسیون مدرن و هم کلاسیک به کار برد.
نکته: مبل های بخش بندی L شکل را با توجه به طراحی که دارند، بهتر است در گوشه اتاق قرار دهید.
نکته: مبل های U و یا دایره ای شکل نیز از مدل های دیگر مبل بخش بندی شده هستند که باید از آن ها در فضاهای بزرگ استفاده کنید.
– مبل راحتی لاوسیت:
یکی دیگر از مدل های معروف مبل راحتی، مبل لاوسیت یا لاوسِت است که تنها برای نشستن دو فرد بالغ مناسب می باشد.
باید بدانید که اندازه این مبل ها، از مدل های معمولی مبل 2 نفره کوچک تر است که آن را برای نشیمن های کوچک و اتاق خواب مناسب می کند.
– مبل راحتی کوهان دار:
همان طور که از نام مبل کوهان دار پیدا است، وسط پشتی این مبل، مانند کوهان شتر دارای قوس می باشد. همچنین دسته های نسبتا بلندِ دایره ای و یا مستطیلی شکل، از دیگر ویژگی های مبل های کوهان دار است.
توجه داشته باشید اگر این مدل مبل ها، از پارچه های لوکس ساخته شده باشند، جلوه رسمی و اگر از پارچه های معمولی باشند، جلوه غیر رسمی و خودمانی به اتاق خواهند داد.
مطلب مرتبط: با انواع پارچه های رومبلی و ویژگی های آن ها آشنا شوید!
– مبل راحتی تخت خواب شو:
مبل های تخت خواب شو از دیگر مبل های راحتی هستند که با توجه به کوچک شدن خانه ها، استفاده از آن ها بسیار پر کاربرد شده است.
توجه داشته باشید، این مبل ها خود نیز دارای انواع مختلفی هستند که باید با در نظر گرفتن فضای اتاق و بودجه مالیتان، آن را خریداری کنید.
– مبل راحتی ریکلاینر:
همان طور که در عکس زیر می بینید، مبل های ریکلاینر قسمتی برای دراز کردن پا دارد و زاویه پشتی آن ها قابل تنظیم است که این ویژگی ها، آن ها را برای استراحت کردن، بسیار مناسب می کند.
این مبل های راحتی دارای مدل های تک، دو و سه نفره می باشند و نسبت به مبل های معمولی بزرگ تر، گران قیمت تر و کم تنوع تر هستند.
همان طور که مطالعه کردید، در این مطلب تلاش کردم انواع مبل های راحتی پرطرفدار را معرفی کنم. شما می توانید با توجه به ویژگی هر یک از آن ها و محلی که مبل را می خواهید در آن قرار دهید، انتخابی مناسب برای نشیمن یا محل کار خود داشته باشید.
در ضمن اگر سوالی در این زمینه دارید، می توانید آن را در انتهای این مطلب مطرح کنید تا آن را با کمال میل پاسخ دهم.
توجه: تمامی مطالب این سایت برگرفته از دانش طراحان و دکوراتور های داخلی مدیا دکور می باشد و هرگونه کپی نوشته ها بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
مطالب مرتبط:
چیدمان مبلمان منزل – 6 اشتباهی که نباید در چیدن مبل ها انجام دهید!