پارچه پولیشی چیست؟

پارچه پولیش چه ویژگی هایی دارد؟

این پارچه در چه صنعت و حوزه هایی کاربرد دارد؟

چه برای عروسک سازی و چه برای پوشاک و کالای خوابتان، اگر قصد خرید یا انتخاب پارچه پولیشی را دارید، باید قبل از هر اقدامی، با ویژگی های این پارچه و نکات نگهداری و انتخاب آن آشنا باشید.

بنابراین برای این که انتخاب مناسب و آگاهانه ای داشته باشید، در ادامه این مطلب قصد دارم، پارچه پولیش را از نظر الیاف، انواع، کاربرد و قیمت به شما عزیزان معرفی کنم. پس با من همراه باشید. 

پارچه پولیش چیست؟ با نکات و ویژگی های پارچه پولیشی آشنا شوید

8 نکته و ویژگی که در مورد پارچه پولیشی باید بدانید!

1. پارچه پولیشی، پارچه ای پرز دار، لطیف و لوکس است!

همان طور که در تصویر زیر می بینید، پارچه پولیش، مانند پارچه خز، علاوه بر تار و پود، الیافی شبیه کرک و پرز هم دارد.

پارچه پولیش نارنجی

همچنین باید بدانید که این پارچه بسیار نرم و لطیف و در عین حال با دوام است و پرزهای روی آن، جلوه ای زیبا و لوکس به آن می دهد.

2. پارچه پولیش در عروسک سازی، پوشاک و کالای خواب کاربرد فراوانی دارد!

همان طور که در بخش قبل اشاره کردم، پارچه پولیش بافتی نرم و لطیف دارد و پرزهای روی آن پشم حیوانات را برای کودکان تداعی می کند. در واقع این ویژگی ها است که این پارچه را در صنعت عروسک سازی بسیار پرطرفدار کرده است.

عروسک شیر با پارچه پولیش

البته الیاف خز دار و نوع دوختی که در این پارچه به کار گرفته می شود، آن را به نوعی عایق گرمایی می کند و به همین دلیل پارچه پولیش در تولید لباس های زمستانی، پتو و لحاف روتختی هم کاربرد فراوانی دارد.

لحاف روتختی صورتی پولیشی که از پارچه پولیش در ساخت آن استفاده شده است

3. هم از الیاف طبیعی و هم مصنوعی در تولید پارچه پولیش استفاده می شود!

باید بدانید که پارچه پولیشی از الیاف طبیعی مثل کتان و پشم مرینوس یا موهر، الیاف مصنوعی مثل پلی استر و آکریلیک و یا ترکیبی از الیاف طبیعی و منصوعی بافته می شود.

البته باید به این نکته اشاره کنم که در نوع ترکیبی، به طور معمول الیاف طبیعی تار و پود و پایه پارچه هستند و برای الیاف عمودی یا کرک ها، از الیاف مصنوعی مثل پلی استر استفاده می کنند.

پارچه پولیشی صورتی

نکته: توجه داشته باشید که با لمس کردن و دیدن پارچه پولیش، به راحتی نمی توانید طبیعی یا مصنوعی بودن الیاف آن را تشخیص دهید. اما به طور کلی پارچه های پولیشی طبیعی نسبت به نوع مصنوعی، وزن سنگین تری دارند.

4. کیفیت پارچه پولیش کاملا به جنس و تراکم الیاف آن وابسته است!

توجه داشته باشید به طور کلی پارچه پولیشی که با الیاف طبیعی تولید شده باشد، ضد حساسیت و با دوام مناسب است. اما این نوع الیاف، به راحتی تغییر رنگ می دهد و لکه و کثیفی به سختی از آن پاک می شود.

در مقابل شست و شو الیاف مصنوعی آسان است و در برابر تغییر رنگ مقاوم است. اما این الیاف به علت الکریسیته ساکنی که دارد، گرد و غبار را به خود جذب می کند و باعث حساسیت می شود.

تولید حوله حمام با پارچه پولیشی

البته به یاد داشته باشید که تراکم الیاف پارچه پولیش نیز بر کیفیت آن تاثیر می گذارد. در واقع هر چه تراکم بالاتر باشد، دوام و طول عمر پارچه بالاتر می رود و گرما را بهتر در خود نگه می دارد.

5. پارچه پولیش بر اساس معیارهای متفاوت، انواع مختلفی دارد!

پارچه پولیش را بر اساس جنس و تراکم الیاف به کار رفته در آن، انواع مختلفی دارد که آن ها را در بخش های قبلی معرفی کردم.

علاوه بر این موارد، باید بدانید که پارچه پولیش هم به صورت یک طرف کرک دار و هم به صورت دو طرف کرک دار نیز تولید می شود. همچنین این پارچه را بر اساس اندازه پرز، به انواع پرز بلند یا پرز کوتاه نیز می توانیم بخش بندی کنیم.

پارچه پولیش سفید شیری یک طرف کرک دار

البته پارچه پولیش از نظر طرح و رنگ نیز انواع مختلفی دارد و به صورت تک رنگ و یا طرح دار نیز تولید می شود.

6. قیمت پارچه پولیش بر اساس کیفیتی که دارد، می تواند متفاوت باشد!

باید بدانید که پارچه پولیش با الیاف طبیعی، قیمت بالاتری نسبت به الیاف مصنوعی آن دارد. همچنین علاوه بر جنس الیاف، تولید داخل یا خارج بودن و تراکم الیاف این پارچه هم بر قیمت خرید آن تاثیر گذار است.

7. پارچه پولیش با پارچه مخمل تفاوت دارد!

یکی از اشتباهاتی که شاید مرتکب شوید این است که پارچه پولیش را نوعی از پارچه مخملی به حساب بیاورید. اما توجه داشته باشید که پارچه پولیش پرزهای بلندتری نسب به پارچه مخمل دارد.

تفاوت پارچه پولیش با پارچه مخمل

<< پارچه سمت راست پارچه پولیش و پارچه سمت چپ پارچه مخمل می باشد >>

همچنین پرزهای پولیش نازک و نرم است و در مقابل مخمل، پرزهای ضخمیم تری دارد. به همین دلیل از پارچه پولیش در ساخت عروسک، حوله و پتو  استفاده می کنند و مخمل به خاطر دوام بیشتری که دارد، برای تولید پرده و رومبلی به کار گرفته می شود.

مطلب مرتبط: با انواع پارچه های رومبلی و ویژگی های آن ها آشنا شوید!

8. برای نگهداری از پارچه پولیش، به راهنمای کارخانه تولیدی توجه کنید!

توجه داشته باشید که پارچه پولیش نسبت به جنس الیافی که در آن به کار رفته است، نحوه نگهداری و شست و شو متفاوتی می تواند داشته باشد. پس حتما در این موارد باید به راهنمای کارخانه سازنده آن مراجعه کنید.

اما به طور کلی توصیه می شود که این پارچه را به صورت خشک شویی و با شوینده های محلول تمیز کنید.

و در آخر…

همان طور که مطالعه کردید، پارچه پولیشی از دسته پارچه های پرز داری است که بافت نرم و لطیفی دارد. البته این پارچه به نوعی عایق گرمایی نیز هست و با این ویژگی ها از آن برای حوله، پتو و لحاف در منزلتان می توانید استفاده کنید.

پس از نکات و ویژگی هایی که در این مطلب معرفی کردم استفاده کنید و آگاهانه این پارچه را خریداری کنید.

همچنین اگر در مورد این موضوع سوالی دارید، ان را در انتهای صفحه مطرح کنید تا با کمال میل به آن پاسخ دهم.

گردآورنده: تحریریه وبسایت مدیا دکور و شاپ دکو

توجه: تمامی مطالب این سایت برگرفته از دانش طراحان و دکوراتور های داخلی مدیا دکور می باشد و هرگونه کپی بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.