سبک دکوراسیون شهری با الهام از زندگی شهری، فضایی مدرن و آرامش بخشی را در خانه به وجود می آورد. ویژگی های این سبک دکوراسیون، بسیار به ویژگی های سبک صنعتی شباهت دارد ولی این دو سبک در ظاهر و جزئیات با یکدیگر تفاوت دارند. سبک شهری برای آپارتمان های کوچک و ساختمان های اداری و تجاری مناسب می باشد و در آن ها محیطی منحصر به فرد و خاص به وجود می آورد. در ادامه این متن قصد داریم به معرفی این سبک و ویژگی هایش بپردازیم و هشت ترفند مهم و کاربردی برای اجرای آن را شرح دهیم، با ما همراه باشید.
ویژگی های سبک دکوراسیون شهری چیست؟
سبک دکوراسیون شهری را می توان ترکیبی از سبک های دکوراسیون صنعتی، مینیمالیست و معاصر دانست که برخی جزئیات و ویژگی ها، این سبک را از سبک های نام برده شده متمایز می کند. همان طور که از نام این سبک پیداست، دکوراسیون شهری با الهام از عناصر زندگی شهری و با تاثیر از آن ها فضایی مدرن، منحصر به فرد و آرامش بخش در خانه به وجود می آورد. سبک شهری تلاش می کند که محیطی آرامش بخش برای رفع خستگی و فضایی برای رشد و پرورش افرادی که در شهر زندگی می کنند و خسته از کار روزانه هستند، به وجود آورد. شاید با خود بگویید که همه سبک های دکوراسیون به ایجاد امنیت و آرامش در خانه تاکید دارند ولی باید بدانید با توجه به زندگی پر تلاطمی که در شهر وجود دارد، این سبک نسبت به انواع سبک های دیگر، به ایجاد آرامش و امنیت بیشتری تمرکز دارد.
سبک دکوراسیون شهری با سبک صنعتی چه تفاوتی دارد؟
اگر بخواهیم سبک شهری را با سبک صنعتی مقایسه کنیم، باید بگوییم که سبک دکوراسیون شهری نوع مدرن و امروزی تر شده سبک دکوراسیون صنعتی می باشد که از حس سرسختی و خشکی دکوراسیون صنعتی می کاهد و فضایی لطیف و با ظرافت تر از آن ایجاد می کند. برای مثال در سبک دکوراسیون صنعتی اتصالات و لوله های نمایان کاربرد دارد در صورتی که در سبک دکوراسیون شهری از این عناصر استفاده نمی شود.
مطلب مرتبط: معرفی سبک دکوراسیون صنعتی و 5 ویژگی مهم آن
سبک دکوراسیون شهری برای چه افرادی و چه مکان هایی مناسب است؟
سبک دکوراسیون شهری ترجیحا برای افرادی که داخل شهر زندگی می کنند، افرادی که می خواهند زندگیشان پر از حس و حال فضای شهر باشد و افرادی که عاشق زندگی در شهر هستند، بسیار مناسب می باشد. ناگفته نماند که اگر شما فردی هستید که نمی خواهید محیط خانه یادآور محیط کاریتان باشد، بهتر است که از این دکوراسیون استفاده نکنید. باید بدانید که مناسب ترین مکان برای اجرای سبک شهری مانند سبک دکوراسیون صنعتی، انبارهای بازسازی شده، اتاق های زیرشیروانی و ساختمان کارخانه ای که تبدیل به محیط زندگی یا دفتر کاری شده است، می باشند. همچنین می توان این سبک را در آپارتمان های کوچک مدرن و امروزی و ساختمان های صنعتی، تجاری و اداری پیاده کرد.
از چه ترفندهایی برای اجرای سبک دکوراسیون شهری استفاده کنیم؟
1. در سبک دکوراسیون شهری از مبلمان راحتی با طراحی ظریف استفاده کنید
در بخش قبل اشاره کردیم که سبک دکوراسیون شهری از نظر جزئیات و ویژگی های ظاهری با سبک صنعتی تفاوت دارد و نسبت به آن حس لطافت و ظرافت بیشتری را به ساکنان انتقال می دهد. این سبک بر خلاف دکوراسیون صنعتی که دارای مبلمانی با زوایای تند و با ظاهری ساده هستند، از مبلمان راحتی با طراحی زیبا و ظریف در چیدمان همه بخش های مختلف خانه استفاده می کند.
2. در سبک دکوراسیون شهری از رنگ های زمینی و رنگ های خنثی ملایم استفاده کنید
همان طور که می دانید سبک دکوراسیون شهری بر آسایش، آرامش و راحتی ساکنان خانه بسیار تاکید دارد. بنابراین طبق این تعریف، در این دکوراسیون برای از بین بردن حس خشک و سرد فضا و انتقال حس آرامش به ساکنین، از رنگ های زمینی مانند قهوه ای، بژ، سبز، آبی و رنگ های خنثی ملایم برای دیزاین خانه استفاده کنید. البته برای جلوگیری از به وجود آمدن حس یکنواخت در فضای خانه، چند رنگ جسورانه و سرزنده را در کنار این رنگ ها نیز به کار ببرید.
3. از انواع اندازه های مختلف وسایل و دکوریجات در سبک دکوراسیون شهری استفاده کنید
در ابتدای این مطلب اشاره کردیم که سبک دکوراسیون شهری از قواعد سبک مینیمالیست نیز ریشه می گیرد. همان طور که می دانید اصول و قواعد دکوراسیون مینیمالیست بر کارایی و هدفمند بودن وسایل و دکوریجات تاکید دارد و استفاده از آن ها را فقط برای تجمل و زیبایی منع می کند. رعایت کردن این اصول در سبک شهری فضایی یکنواخت و خسته کننده ایجاد خواهد کرد. از این رو برای ایجاد جذابیت بصری در فضای خانه، از وسایل و دکوریجات در اندازه هایی استفاده کنید که توجه انسان را به خود جلب کند. شما می توانید از دکوریجات و وسایل بزرگ و کوچک در کنار هم استفاده کنید و تضاد زیبایی را به وجود آورید. برای مثال مانند عکس زیر می توانید از آویزهای روشنایی بزرگ استفاده کنید که بسیار چشم گیر هستند. همچنین می توانید دکوریجات و وسایل تزئینی مانند آینه و تابلوهای نقاشی را در اندازه های بزرگ و کوچک در کنار هم چیدمان کنید تا جلوه ای منحصر به فرد در خانه ایجاد شود.
4. از حداقل دکوریجات در سبک دکوراسیون شهری استفاده کنید
اگر می خواهید فضای داخلی خانه که به سبک شهری دکور شده است از اصالت مینیمالیست دور نشود، از حداقل دکوریجات ممکن استفاده کنید و محیط را شلوغ نکنید. بنابراین دکوریجات زیبا را، هدفمند و با در نظر گرفتن کاراییشان خریداری و چیدمان کنید. البته با در نظر گرفتن ترفند قبلی، سعی کنید وسایل و دکوریجاتی که دارای الگو و نقش هستند را استفاده کنید تا فضا از یکنواختی خارج شود.
5. در سبک دکوراسیون شهری از یک عنصر مشترک در بخش های مختلف خانه استفاده کنید
در سبک دکوراسیون شهری تلاش بر این است بدون ایجاد شباهت زیاد در بخش های مختلف خانه، بین آن ها هماهنگی و ارتباط بر قرار کرد که از یکدیگر جدا به نظر نیایند. طبق این تعریف یکی از روش های دقیق و هوشمندانه برای این کار، استفاده از یک رنگ مشترک در بخش های مختلف خانه است. این رنگ می تواند رنگ دیوار، رنگ مبلمان و یا رنگ وسیله خاص دیگری باشد. البته اگر علاقه ندارید که از رنگ مشترک در بخش های مختلف خانه استفاده کنید، می توانید طرح و نقش های یکسان را برای ایجاد هماهنگی در بخش های خانه به کار ببرید.
6. دکوریجات و تزئیناتی که به آن ها علاقه دارید را در سبک دکوراسیون شهری به کار ببرید
استفاده از دکوریجات و تزئینات مورد علاقه شما یکی از روش های کلیدی برای به کار بردن سلیقه شخصی در سبک دکوراسیون شهری است. بنابراین دکوریجاتی که به آن ها علاقه دارید را در هر یک از بخش های خانه قرار دهید. این عنصر و دکوری می تواند یک تابلو نقاشی، مبل با رنگ و طرح خاص و یا آباژور جذابی به سلیقه شما در خانه باشد.
7. نقش مهم نور طبیعی را در سبک دکوراسیون شهری فراموش نکنید
نور طبیعی در سبک دکوراسیون شهری بسیار اهمیت دارد. بنابراین پنجره های بلند در این سبک پرکاربرد است تا فضایی روشن داخل خانه ایجاد شود. البته اگر قادر به استفاده از این پنجره ها نیستید تلاش کنید که با کنار زدن پرده ها و یا با استفاده از پرده هایی با پارچه لطیف، تا حد ممکن مانع از ورود نور خورشید به داخل خانه نشوید.
8. از حداکثر فضای موجود در سبک دکوراسیون شهری استفاده کنید
با توجه به ابتدای این مطلب، فضای اجرای سبک دکوراسیون شهری کوچک و محدود می باشد. این محدودیت باعث می شود که طراح و دکوراتور در این سبک از روش های خلاقانه و نوآورانه ای برای جلوگیری از در هم ریختگی و شلوغی فضا استفاده کند. یکی از این روش ها استفاده از قفسه های تو کار و مبلمان مدولار است. همچنین برای بزرگ تر نشان دادن فضای خانه، سطوح بازتاب دهنده و آینه ای، نقش اساسی در این سبک دارند.
ما در مطلبی دیگر به معرفی سبک های دکوراسیون داخلی پرطرفدار پرداخته ایم که پیشنهاد می کنم برای آشنایی بیشتر با آن ها، به روی لینک زیر کلیک کنید و آن را معالعه بفرمایید:
– با 19 سبک دکوراسیون داخلی پرطرفدار و ویژگی آن ها آشنا شوید!