معبد لوتوس یکی از عبادتگاه های بهائیان می باشد که در جنوب دهلی واقع است. سالانه افراد زیادی از هر نژاد و مذهبی از این عبادتگاه بازدید می کنند که این موضوع، معبد لوتوس را تبدیل به یکی از پربازدیدترین بناهای مذهبی جهان کرده است. ساختمان معبد لوتوس نمادی از معماری مدرن کشور هند است و در زمینی به مساحت 9.7 هکتار ساخته شده است. در طراحی شکل ساختمان این معبد، از شکل گل نیلوفر الهام گرفته اند که اغلب هندیان این گل را مقدس می دانند. در ادامه این مطلب قصد داریم طراحی و معماری این معبد زیبا را به صورت خلاصه بررسی کنیم، با ما همراه باشید.
ایده طراحی و معمار معبد لوتوس
طراحی و معماری معبد لوتوس توسط معماری ایرانی، فریبز صهبا، انجام گرفته است. او در معماری این بنا تلاش کرده است تا طراحی را انجام دهد که هم مورد تایید عموم مردم هند باشد و همچنین، شبیه به هیچ یک از معابد دیگر هندی نباشد. معمار معبد لوتوس، علاوه بر الهام گرفتن از گل نیلوفر آبی در طراحی این بنا، استفاده از دو عنصر اساسی نور و آب را نیز در نظر گرفته است. بد نیست بدانید این دو عنصر در معابد هند، عناصری تزئینی هستند.
معماری معبد لوتوس
ساختمان معبد لوتوس از 27 گلبرگ که در سه ردیف 9 تایی قرار داند، ساخته شده است. دو ردیف داخلی این گلبرگ ها، فضای داخلی معبد را به وجود آورده اند که گنبد این بنا، بر آن ها استوار است. در حالی که ردیف سوم این گلبرگ ها که لایه بیرونی معبد لوتوس به حساب می آیند، به روی 9 ورودی عبادتگاه خیمه زده اند.
پنجره های سقفی که برای این سازه ساخته شده اند، در بالای گلبرگ های داخلی و در زیر گلبرگ ها خارجی قرار دارند. نور خورشید همان طور که از میان گلبرگ های گل نیلوفر آبی به میان آن نفوذ می کند، از طریق این پنجره ها سقفی به فضای داخلی سالن اصلی عبادتگاه وارد می شود و آن را روشن می کند.
فضای داخلی معبد لوتوس
گنبد داخلی و دو لایه معبد لوتوس به شکل داخل گل نیلوفر آبی طراحی شده است. این گنبد از 54 تیغه که لایه بتنی بین آن ها قرار دارد ساخته شده است. ناگفته نماند که سالن مرکزی دارای قطری 34 متری و ارتفاع 33.6 متری می باشد. همچنین معبد لوتوس دارای 9 طاق در اطراف است که به عنوان ورودی اصلی عبادتگاه کاربرد دارند. فضای داخلی این عبادتگاه دارای ظرفیت 2200 نفری است که هیچ بت و نقاشی درون آن قرار داده نشده است. به علاوه، سالن اصلی این مجموعه شامل یک بخش فرعی به عنوان پذیرش مرکزی، یک بخش اداری و کتابخانه نیز می باشد.
محوطه معبد لوتوس
9 استخر آبی که در اطراف معبد لوتوس قرار دارند، اشاره به برگ های گل نیلوفر آبی دارند. همچنین روشنایی محوطه این ساختمان به گونه ای تنظیم شده است که معبد لوتوس را مانند گل نیلوفر آبی، شناور روی آب نشان دهد. بد نیست بدانید که این سازه دارای روش های موثری برای تهویه هوا و خنک کردن هوای داخل معبد می باشد. هوای تازه توسط استخرهای آب اطراف خنک می شود و از طریق منافذ تعبیه شده در طبقه زیرین ساختمان، وارد سالن اصلی می شود و از طریق دریچه ای در بالا سازه از فضا خارج می شود.
مصالح استفاده شده در ساخت معبد لوتوس
در ساخت بخش های مختلف معبد لوتوس مصالح مختلفی به کار رفته است. گل برگ های این ساختمان از جنس بتن تقویت شده می باشند که قسمت بیرونی آن ها توسط سنگ مرمر سفید و قسمت داخلی آنها توسط بتن چکشی، پوشیده شده اند. همچنین سنگ مرمر تمام کف فضای داخلی معبد لوتوس را پوشش داده است و راهروها و راه پله های خارجی این عبادتگاه جنسی از ماسه سنگ های قرمز محلی دارند.
مطالب مرتبط:
– تاریخچه و معماری موزه گوگنهایم نیویورک
– خانه رقصان و هر آن چه در مورد معماری عجیب و تاریخچه آن باید بدانید!
با سلام واقعا عالی بود . از ارائه جزئیات ساخت معلوم میشود که خیلی وقت و زحمت برای جمع آوری آنها شده است جای بسی تشکر و امتنان است انشاء اله در همه کارهایتان موفق باشید . ارادتمند
سلام و وقت بخیر، خیلی خوشحالم که مطلبمون تونسته رضایتتون رو جلب کنه، خیلی ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید،
سلامت و موفق باشید