شابی شیک، سبک دکوراسیونی پرطرفدار است که به فضای خانه جلوه ای زنده، آنتیک و آرامش بخش هدیه می دهد. در واقع این سبک گلچینی از عناصر و دکوریجات مختلف مانند مبلمان آنتیک، دکوریجات وینتج و پارچه های گلدار زنانه در رنگ زمینه ملایم برای دیزاین خانه است. اگر شما به این سبک دکوراسیون زیبا و رویایی علاقه دارید، به راحتی و با هزینه مقرون به صرفه می توانید آن را در دکوراسیون منزلتان اجرا کنید. ما در این مطلب تصمیم داریم بعد از معرفی کوتاه این سبک، ترفندها و نکات مورد نیاز برای پیاده کردن سبک شابی شیک را به شما آموزش دهیم، با ما همراه باشید.

سبک دکوراسیون شابی شیک

ریشه و تعریف سبک دکوراسیون شابی شیک

آغاز استفاده از سبک دکوراسیون شابی شیک در منازل، به دهه 1980 میلادی باز می گردد. زمانی که لوکس بودن و تجمل گرایی نقش اصلی در خانه های مردم انگلیس داشت. در همین زمان، ریچل اشول سبک دکوراسیونی ساده و غیر تجملی را معرفی کرد و نام آن را شابی شیک گذاشت. شابی شیک، سبک دکوراسیونی راحت و غیر رسمی است که ریشه در سبک کانتری و سبک وینتج دارد. هدف سبک دکوراسیون شابی شیک، استفاده از مبلمان و دکوریجاتی قدیمی، در دیزاین خانه است تا جلوه و ظاهری آنتیک به محیط خانه انتقال دهد.

ریشه سبک دکوراسیون شابی شیک

ترفندها و نکات مورد نیاز برای اجرای سبک دکوراسیون شابی شیک در منزل

1- از رنگ های ملایم و خنثی در سبک دکوراسیون شابی شیک استفاده کنید

رنگ های ملایم و خنثی برای سبک دکوراسیون شابی شیک بسیار مناسب می باشند. این رنگ ها فضای آرامش بخش و زیبایی را در خانه به وجود می آورند. گزینه های مناسب و پرطرفدار برای استفاده از این نوع رنگ ها در این سبک، رنگ های سفید روشن، بژ، کرم، خاکستری مات، صورتی کم رنگ، آبی کم رنگ و ارغوانی می باشند. البته این نکته را فراموش نکنید که از حداقل رنگ های نام برده شده به عنوان رنگ غالب استفاده کنید. برای مثال می توانید پالت رنگی سفید و یا کرم را به عنوان رنگ غالب در نظر بگیرید و آن ها را برای دیوارها و سقف خانه انتخاب کنید. سپس برای ایجاد تضادی زیبا در مقابل این دو نوع رنگ، از کفپوش های خاکستری در کف خانه استفاده کنید.

رنگ سبک دکوراسیون شابی شیک

رنگ سبک دکوراسیون شابی شیک

رنگ سبک دکوراسیون شابی شیک

2- استفاده از طرح و نقش های مناسب برای ایجاد تعادل در سبک دکوراسیون شابی شیک

در قسمت قبل به این نکته اشاره کردیم که از رنگ های ملایم و خنثی در سبک دکوراسیون شابی شیک استفاده کنید. ولی این موضوع باعث ایجاد فضایی بیش از حد یک دست و خسته کننده در خانه می شود. از این رو برای جلوگیری از این مشکل، دکوریجات و عناصری که دارای طرح و نقش های راه راه، شطرنجی و گلدار هستند را در این سبک به کار ببرید. برای مثال شما می توانید از پارچه های قلاب دوزی، توری، پارچه های رومبلی، کوسن و پرده هایی که دارای طرح و نقش هایی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، استفاده کنید.

طرح و نقش سبک دکوراسیون شابی شیک

طرح و نقش سبک دکوراسیون شابی شیک

طرح و نقش سبک دکوراسیون شابی شیک

طرح و نقش سبک دکوراسیون شابی شیک

طرح و نقش سبک دکوراسیون شابی شیک

3- مبلمان آنتیک و سفید رنگ، گزینه ای ایده آل برای سبک دکوراسیون شابی شیک

در دکوراسیون شابی شیک، اغلب مبلمان قدیمی کاربرد دارند که جلوه ای آنتیک به فضای خانه می دهند. شما می توانید در صورت امکان از مبلمان عتیقه و آنتیک در این سبک دکوراسیون استفاده کنید. در غیر این صورت خودتان می توانید با خرید مبلمان نو، با به کار بردن روش هایی مانند سنباده کشیدن رنگ ها، به آن ها ظاهری کهنه و قدیمی بدهید. ناگفته نماند که رنگ سفید بهترین گزینه برای مبلمان در سبک دکوراسیون شابی شیک می باشد که به خوبی با دیگر عناصر دکوراسیون ترکیب و هماهنگ می شود.

مبلمان سبک دکوراسیون شابی شیک

مبلمان سبک دکوراسیون شابی شیک

مبلمان سبک دکوراسیون شابی شیک

4- انتخاب پارچه های نخی و کتان برای سبک دکوراسیون شابی شیک

پارچه های نرم و لطیف که دارای الیاف طبیعی هستند، مانند پارچه های پنبه ای و کتان، در سبک دکوراسیون شابی شیک پسیار پرطرفدار و پرکاربرد می باشند. همچنین به یاد داشته باشید پارچه های قدیمی با طرح و نقش گلدار و زنانه و پارچه هایی به سبک وینتج برای به وجود آوردن ظاهر آنتیک سبک شابی شیک بسیار مناسب می باشند که محیطی زیبا و رویایی در خانه ایجاد می کنند.

پارچه سبک دکوراسیون شابی شیک

5- از دکوریجات وینتج در سبک دکوراسیون شابی شیک استفاده کنید

نقش لوازم و دکوریجات وینتج را در سبک دکوراسیون شابی شیک فراموش نکنید. در واقع دکوریجات وینتج، وسایل و لوازمی هستند که متعلق به دوره زمانی 1920 تا 1980 می باشند. بنابراین شما می توانید از دکوریجات عتیقه ای که متعلق به این دوران می باشند، استفاده کنید. در صورتی که امکان تهیه این نوع وسایل عتیقه را ندراید، می توانید وسایل و لوازم جدیدی با طرح های آنتیک را خریداری کنید. برای مثال شناخته شده ترین دکوریجات به این سبک گرامافون و فانوس می باشند که جلوه ای آنتیک به فضای خانه می بخشند.

دکوریجات سبک دکوراسیون شابی شیک

دکوریجات سبک دکوراسیون شابی شیک

دکوریجات سبک دکوراسیون شابی شیک

دکوریجات سبک دکوراسیون شابی شیک

6- از خلاقیتتان در سبک دکوراسیون شابی شیک استفاده کنید

همان طور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، هدف سبک دکوراسیون شابی شیک استفاده از مبلمان و وسایل قدیمی برای به وجود آوردن فضایی خاص می باشد. با این تعریف ممکن است شما در انبار نیمکت یا صندلی قدیمی داشته باشید که برای نشستن مناسب نباشند، ولی می توانید آن را کنار تخت یا گوشه اتاق قرار دهید و به روی آن ها گلدان زیبا و آباژور رومیزی قرار دهید. بنابراین با در نظر گرفتن نکات گفته شده و حفظ اصالت این سبک، از خلاقیتتان در دیزاین و دکور خانه استفاده کنید.

سبک دکوراسیون شابی شیک

سبک دکوراسیون شابی شیک


برای آشنایی با دیگر سبک های دکوراسیون داخلی به روی لینک زیر کلیک کنید:

– با 19 سبک دکوراسیون داخلی پرطرفدار و ویژگی های آن ها آشنا شوید!