همان طور که می دانید، آخرین قسمتی از خانه که قبل از خوابیدن از آن می گذریم و اولین قسمتی که بعد از بیدار شدن به روی آن قدم می گذاریم، کفپوش اتاق خواب است. بنابراین اثر خوشایند و آرامش بخشی که این نوع پوشش بر حس لامسه انسان می گذارد، بسیار اهمیت دارد که لازم است به آن توجه کنیم. همچنین هدف از دکوراسیون اصولی اتاق خواب، ایجاد فضایی آرامش بخش، دنج و صمیمی است که نوع کفپوش نیز بر آن اثر دارد. با توجه به این نکات و با وجود تنوع بالا انواع کفپوش ها، بسیاری از ما در انتخاب آن برای اتاق خواب دچار تردید و سردرگمی می شویم. بنابراین ما در این مقاله تصمیم گرفته ایم، ابتدا مهم ترین معیارها برای انتخاب بهترین کفپوش اتاق خواب را توضیح دهیم و بعد از آن، محبوب ترین نوع کفپوش ها را همراه با مزیت و مشکلات آن ها را معرفی کنیم، تا مناسب ترین انتخاب را برای اتاق خوابتان داشته باشید.
چه معیارهایی را برای انتخاب کفپوش اتاق خوابمان در نظر بگیریم؟
سلیقه شخصی مهم ترین و تاثیر گذارترین معیار در دکوراسیون داخلی تمام بخش های خانه، مخصوصا اتاق خواب است. بنابراین ابتدا در انتخاب نوع کفپوش اتاق، سلیقه و علاقه خودتان را در نظر بگیرید. سپس به سبک دکوراسیون اتاق خواب برای انتخاب نوع کفپوش توجه داشته باشید تا بین همه عناصر موجود در آن هماهنگی و هارمونی ایجاد شود. همچنین در کنار این دو معیار، میزان سختی سطح کفپوش، جلوه و ظاهر آن، طول عمر و نحوه مراقبت از آن و شرایط آب و هوایی محل زندگیتان، از دیگر معیارهای مهم تاثیر گذار در انتخاب شما هستند که در ادامه متن هر یک از آن ها را برای کفپوش های پرکاربرد مورد استفاده در اتاق خواب، بررسی خواهیم کرد.
برای آشنایی با انواع سبک های دکوراسیون داخلی پرطرفدار به روی لینک زیر کلیک کنید:
– با 19 سبک دکوراسیون داخلی پرطرفدار و ویژگی آن ها آشنا شوید!
ویژگی هر یک از محبوب ترین کفپوش های اتاق خواب چیست؟
1. کفپوش موکت برای اتاق خواب
موکت کردن کف، یکی از محبوب ترین و رایج ترین گزینه های موجود برای کفپوش اتاق خواب است. به یاد داشته باشید که موکت در انواع طرح، نقش و رنگ های مختلف در بازار موجود است که این ویژگی باعث می شود تا بتوان از آن در هر سبک دکوراسیونی استفاده کرد که برخی نمونه های آن را در سبک های مختلف، در عکس های زیر می بینید.
اما اگر بخواهیم از ویژگی های مثبت موکت برای اتاق خواب بگوییم، می توانیم به سطح نرم آن اشاره کنیم که حس گرما را به انسان انتقال می دهد. همچنین باید بگوییم که این پوشش کف، عایق صوتی است و محیط آرام و بی سر و صدایی را برای خواب شما به ارمغان می آورد. علاوه بر این، موکت اجازه نمی دهد که گرما از کف اتاق خواب خارج شود و آن را در محیط حفظ می کند. البته ناگفته نماند که تنوع زیاد قیمت موکت از دیگر ویژگی های آن است که محبویتش را در دل مردم افزایش داده است. اما توجه داشته باشید که نوع ارزان قیمت موکت ها، دارای طول عمر کم هستند و از الیافی با کیفیت پایین تولید می شوند. اما موکت هایی که از الیاف طبیعیِ با کیفیت، مانند پشم و پنبه ساخته شده اند، دارای طول عمر به مراتب بالاتری هستند و جلوه لوکس و تجملی به اتاق خواب می دهند.
در آخر نیز باید به بزرگ ترین اشکال موکت اشاره کنیم که دشواری تمیز کردن آن است. این نوع کفپوش به سختی جارو می شود و لک مایعات و چربی ها، تقریبا به صورت دائم روی آن می ماند. همچنین موکت گرد و خاک و موجودات ریز میکروبی را به خود جذب می کند که این ویژگی اثر منفی بر کیفیت هوای اتاق خواب می گذارد.
2. کفپوش چوبِ سخت برای اتاق خواب
اما بعد از موکت، کفپوش چوبی به عنوان محبوب ترین گزینه برای دکوراسیون اتاق خواب به حساب می آید. دقت کنید که با توجه به فشاری که روی کفپوش قرار دارد، هر نوع چوبی مناسب برای آن نیست. بنابراین در انتخاب کفپوش اتاق خواب باید از چوبِ سخت که از چوب درختان پهن برگ مانند بلوط، افرا و گردو تهیه شده است، استفاده کنیم که نسبت به دیگر چوب ها، مقاومت بالایی در برابر فشار و رطوبت دارند.
اگر بخواهیم از مزیت های کفپوش چوبِ سخت بگوییم، می توانیم به کاربرد آن در تمامی سبک های دکوراسیون داخلی اشاره کنیم. همچنین بافت و طرح طبیعی این نوع کفپوش، جلوه ای لوکس و باظرافت در اتاق ایجاد می کند که مورد پسند همه می باشد. از دیگر مزیت های کفپوش چوبی، سطح هموار آن است که باعث می شود نظافت آن بسیار آسان باشد و هیچ آلودگی به فضا انتقال داده نشود. همچنین باید بدانید که یکی از ویژگی های چوبِ سخت، سطح سخت و سفت آن نسبت به موکت است که اگر علاقه داشته باشید می توانید با پهن کردن فرش روی آن، حس نرمی را در زیر پایتان ایجاد کنید. البته ناگفته نماند که با توجه به کیفیت بالا چوبِ سخت، قیمت آن نسبت به دیگر کفپوش ها بیشتر است و همچنین طول عمر طولانی تری نسبت به آن ها دارد.
اما باید بدانید که از دو نوع کفپوش چوبی می توان برای کف اتاق خواب استفاده کرد. یکی از آن ها کفپوش تمام چوب است که از یک لایه چوبِ سخت تشکیل شده است. بد نیست بدانید که با توجه به تغییر شکل و اندازه چوب در برابر رطوبت و دماهای مختلف، از این کفپوش نمی توان در همه شرایط آب و هوایی استفاده کرد. همچنین کفپوش های تمام چوب عایق صدا نیستند که آن را تبدیل به گزینه نامناسبی برای اتاق خواب می کند. در ضمن باید بگوییم که نصب آن توسط چسب روی زمین انجام می شود و نمی توان آن را در تغییر محل زندگی، جا به جا کرد. ولی با شناخت این معایب، شرکت های دکوراسیون داخلی، نوعی کفپوش چوبی دیگری را با نام چوب مهندسی شده تولید کرده اند که این مشکلات را تا حد زیادی بر طرف کرده است. کفپوش چوب مهندسی شده از دو یا سه لایه چوبی مختلف ساخته می شود که لایه رویی آن، از جنس چوبِ سخت است و ظاهری همانند کفپوش تمام چوب دارد. چوب مهندسی شده مقاومت بالاتری در برابر فشار، رطوبت و دما نسبت به کفپوش تمام چوب دارد و می توان از آن در همه مناطق آب و هوایی استفاده کرد. همچنین این کفپوش ها عایق صدا نیز هستند و می توان برخی از آن ها را روی سیستم گرمایشی از کف نصب کرد. البته ناگفته نماند که کفپوش چوب مهندسی شده قابلیت این را دارد که بتوان آن ها را پس از نصب، از هم جدا کرد و در محل دیگری به کار برد.
3. کفپوش لمینت برای اتاق خواب
کفپوش لمینت ظاهری مانند کفپوش های چوبی دارد که در ساخت آن از تخته فیبر متراکمی که لایه رویی آن عکس طرح چوب است، استفاده می شود. این کفپوش دارای انواع طرح های چوبی در رنگ های مختلف است و می توان آن را در هر سبک دکوراسیون اتاق خوابی و در هر شرایط آب و هوایی به کار برد. همچنین می توان هنگام نصب، از فوم مخصوص در زیر آن استفاده کرد که این پوشش کف را تبدیل به عایق صوتی و گرمایی می کند. البته ناگفته نماند که از مزیت های لمینت نسبت به چوب سخت، قیمت مقرون به صرفه و هزینه تعمیر نگهداری پایین آن می باشد. اما از بزرگ ترین مشکلات این نوع کفپوش که می توانیم به آن اشاره کنیم، عدم ارتجاعی بودنش است که آن را سخت و شکننده می کند. همچنین به یاد داشته باشید که طول عمر کفپوش لمینت پایین است، زیرا به مرور زمان سطح آن رنگ خود را از دست می دهد و نمی توان آن را مجددا رنگ کرد و حتما باید تعویضش کنید.
4. کفپوش چوب پنبه ای برای اتاق خواب
کفپوش چوب پنبه ای یکی از گزینه های جدید و منحصر به فرد برای کف اتاق خواب است که بافت طبیعی و ظاهری زیبا دارد و استفاده از آن در دکوراسیون های مدرن و امروزی بسیار محبوب و پرکاربرد است. در تولید این نوع کفپوش، از چوب پنبه استفاده می شود که جنس اسفنجی و نرم آن احساس خوشایند و آرامش بخشی را در انسان به وجود می آورد و قابلیت تجدید پذیری دارد تا به محیط زیست کم ترین آسیب وارد شود. همچنین از دیگر ویژگی های مثبت این پوشش می توان به عایق صوتی و گرمایی بودن آن اشاره کرد که آن را تبدیل به گزینه مناسبی برای اتاق خواب می کند. البته ناگفته نماند که کفپوش چوب پنبه ای بر خلاف موکت، ضد میکروب است و تاثیر منفی بر کیفیت هوای اتاق خواب نمی گذارد. همچنین نظافت و تمیز کردن آن نسبت موکت آسان تر است و راحت تر می توان لک را از روی آن از بین برد. دقت داشته باشید که با توجه به میزان عایق بودن این پوشش در مقابل صدا و گرما و همچنین ضخامت و کیفیت مواد آن، قیمت و طول عمر کفپوش چوب پنبه ای می تواند متغیر و متفاوت باشد. اما از بزرگ ترین مشکل این کفپوش که مقاومت سطح آن است، نباید غافل باشید. زیرا مقوامت پایین کفپوش چوب پنبه ای در برابر فشار و جنس نرم آن باعث می شود که پایه مبلمان و اثاثیه روی آن ایجاد گودی کند. البته خراشیدگی سطح این پوشش کف توسط پنجه حیوانات خانگی از دیگر مشکلات آن می باشد که باید آن را در نظر داشته باشید. در آخر نیز باید بگوییم که آب و رطوبت زیاد باعث تغییر شکل چوب پنبه می شود و بهتر است که از آن در آب و هوای مرطوب استفاده نکرد.
5. کفپوش وینیل برای اتاق خواب
کفپوش وینیل یکی از محبوب ترین کفپوش های مورد استفاده در دکوراسیون اتاق خواب می باشد، زیرا هم نسبت به گزینه های دیگر قیمت مقرون به صرفه ای دارد و هم دارای تنوع طرح بسیار بالا است که برخی از آن ها را در عکس زیر می بینید.
بنابراین با وجود تنوع طرح و رنگ بالا آن، می توان از این کفپوش در هر سبک دکوراسیونی استفاده کرد. همچنین باید بگوییم که نصب آسان و بی دردسر کفپوش های وینیلی دلیل دیگر محبوبیت این پوشش کف است که در بازار اغلب به صورت ورقه ای و تایل در دسترس می باشد. همچنین کفپوش وینیلی دارای مقاومت بالایی در برابر دما و خراشیدگی است، بنابراین از آن می توان در هر شرایط آب و هوایی و در خانه هایی که حیوان خانگی دارند، استفاده کرد. دقت داشته باشید که نظافت و تمیز کردن این کفپوش نیز بسیار آسان است و اگر به خوبی از آن مراقبت کنید طول عمری 10 تا 20 ساله خواهند داشت. اما در آخر باید بگوییم که بزرگ ترین اشکال کفپوش وینیل اثر بد آن روی هوای اتاق خواب است. این نوع پوشش از منبع تجدید ناپذیر نفتی تولید می شود که وجود آن در اتاق، گازهای سمی در هوا آزاد می کند. توجه داشته باشید که این گازها به خصوص در هفته های اول بعد از نصب کردن، در هوا زیاد است.
6. کفپوش سرامیک و سنگی برای اتاق خواب
انواع سرامیک و سنگ هایی که می توان از آن ها به عنوان کفپوش در اتاق خواب استفاده کرد، جلوه ای لوکس و تجملی به اتاق خواب می دهند و می توان از آن ها در انواع سبک های دکوراسیون استفاده کرد. همان طور که می دانید آن ها دارای سطحی بسیار سخت هستند و مقاومت بالایی در برابر فشار دارند. همچنین از دیگر ویژگی های مثبت این کفپوش، آسانی تمیز و نظافت کردن سطح آن ها است. اما نکته مهمی که در مورد سنگ و سرامیک ها باید در نظر داشته باشید، عایق نبودن آن ها در برابر صدا و گرما است. این نوع کفپوش ها به راحتی گرما را انتقال می دهند و با قدم گذاشتن روی آن ها، به خصوص در فصل سرما، احساس ناخوشایندی خواهید داشت. البته این ویژگی برای مناطق آب و هوایی گرم مناسب خواهد بود تا دمای اتاق خواب همیشه خنک و دلچسب باشد. در آخر نیز باید بگوییم که با توجه به تنوع کفپوش های سرامیکی و سنگی، انواع قیمت های مختلف برای خریداری در بازار موجود است.
توجه: تمامی مطالب این سایت برگرفته از دانش طراحان و دکوراتور های داخلی مدیا دکور می باشد و هرگونه کپی نوشته ها بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
مطالب مرتبط:
– دکوراسیون اتاق خواب – 9 نکته طلایی که اتاقتان را زیبا جلوه می دهد!
– نکاتی که در انتخاب پارکت برای خانه های کوچک بدانید
– فرش اتاق خواب | معرفی نکات خرید و قیمت مدل های فرش مناسب برای اتاق خواب!