در قسمت اول از این مطلب شش نکته و موضوع مهم از معماری مدرن لوکوربوزیه را بررسی کردیم. نکاتی که به استفاده از پنجره های افقی، استفاده از ستون هایی که در زیر ساختمان فضای آزاد ایجاد کند، ایجاد مکانی برای باغ و باغچه، پالت رنگی با طیف های مختلف از هر رنگ، اجرای معماری گردشگاهی و توجه به آکوستیک در معماری ساختمان تاکید می کرد. در ادامه به توضیح شش درس باقی مانده خواهیم پرداخت.
اگر هنوز قسمت اول از این مطلب را نخوانده اید، از طریق لینک زیر آن را مطالعه بفرمایید:
– لوکوربوزیه و 12 درس معماری مدرن که می توان از او یاد گرفت – قسمت اول
7. درس هفتم از معماری لوکوربوزیه: رنگ دیوارها را هدفمند انتخاب کنید
یکی از برجسته ترین ویژگی های این ساختمان این است که نقاشی دیوارها کاملا با تفکر و هدفمند انجام شده است. لوکوربوزیه رنگ دیوارها را صرفا فقط برای اینکه رنگی داشته باشند، انتخاب نکرده است. بلکه او به قابلیت هر رنگ در بزرگ تر یا کوچک تر نشان دادن فضاهای مختلف این ساختمان توجه کرده و برای هر بخش ساختمان رنگ های مختلفی را برگزیده است. او رنگ ها را به سه دسته رنگ های تند، رنگ های متحرک و رنگ های واسطه تقسیم کرده است. برای مثال او در این ساختمان، دیواری که در سایه و نور کم قرار دارد را به رنگ آبی و دیوارهای پشتی را به رنگ قهوه ای درآورده است.
8. درس هشتم از معماری لوکوربوزیه: طراحی ساختمان را به صورت پلان آزاد انجام دهید
یکی از ایده های کلیدی لوکوربوزیه، طراحی پلان آزاد بود. او می گفت که دیگر نباید طبقات جدا از هم به روی یکدیگر قرار بگیرند و با استفاده از بتن های مقاوم شده و ستون های بتنی، این خواسته اش را برآورده ساخت. همان طور که در این عکس مشاهده می کنید، این راهرو کاشی کاری شده در طبقه دوم به صورت پلان آزاد طراحی شده است. دقت کنید یکی دیگر از تکنیک های لوکوربوزیه، استفاده از درهای شیشه ای شفاف است تا نور خورشید را به داخل فضا وارد شود.
9. درس نهم از معماری لوکوربوزیه: از هر دو طراحی های پلی کروماتیک و مونوکروماتیک استفاده کنید
در سرتاسر این ساختمان، لوکوربوزیه ایده معماری پلی کروماتیک خود را پیاده و اجرا کرده است. در حالی که در بعضی از اتاق ها او فقط یک رنگ را به کار برده است. یکی از این اتاق ها، ناهار خوری ساختمان است که دیوارها و سقف آن به رنگ آجری (سی ینا) روشن نقاشی شده است.
10. درس دهم از معماری لوکوربوزیه: به جزئیات اهمیت دهید
در معماری این ساختمان، لوکوربوزیه سعی کرده است در صورت امکان از حداقل ابزار و سخت افزارها استفاده کند. برای مثال برای کابینت ها، به جای استفاده از دستگیره های کششی، بریدگی به اندازه انگشتان دست در نظر گرفت تا بتوان به وسیله آن درب کابینت را باز کرد، ولی استفاده نکردن از کلید چراغ ها و دستگیره درب غیرقابل ممکن بود. بنابراین او برای کلید و دستگیره ها سخت افزارهای برنجی ساده ای را انتخاب کرد. حتی او به مکان نصب کلیدها توجه داشت تا افرادی با قد متوسط، به راحتی بتوانند با خم کردن طبیعی آرنج خود، کلید را خاموش و روشن کنند.
11. درس یازدهم از معماری لوکوربوزیه: شیشه را به عنوان یکی از ویژگی های معماری خود قرار دهید
در طبقه دوم گالری هنری، از شیشه بافت دار برای درب ورودی ایوان، هم به منظور حفظ حریم شخصی و هم برای وارد کردن نور طبیعی به فضا استفاده شده است. این نوع شیشه ها در پنجره طبقه اول خدمات آشپزخانه نیز به کار رفته است که اجازه نفوذ نور طبیعی به فضا را می دهد.
12. درس دوازدهم از معماری لوکوربوزیه: پشت بام جدید در پاریس
درحالی که ساختمان های سنتی پاریس دارای بامی شیبدار هستند، لوکوربوزیه پشت بامی بدون شیب با سیستم تخلیه آب داخلی طراحی کرد که با بتن مقاوم شده ساخته شده است که در مقابل سرما زدگی و ترک خوردگی مقاوم است. از دیگر ویژگی های مثبت این بام نیز کاشت و نگهداری گیاهان همیشه سبز به روی آن است.
مطالب مرتبط:
– رافائل وینولی، یکی از معماران معروف جهان در قرن 20 و 21
– بیوگرافی و سبک معماری فرانک لوید رایت
– سیزده ساختمان نمادین که توسط فرانک گری طراحی شده است – قسمت اول