سیزده ساختمان نمادین که توسط فرانک گری طراحی شده است – قسمت اول

0
1815
تبلیغات

فرانک گری، معمار معروف عصر حاضر، در تورنتو کانادا به دنیا آمده است. او کودکی بسیار خلاق بود و در آن زمان توسط مادربزگش تشویق می شد که شهرهای کوچکی از تکه چوب های باقی مانده از مغازه پدربزرگش بسازد. معماری و طراحی ساختمان های شهر کوچک او، از همان زمان استعداد بالا گری در معماری را نشان می داد و دیگران را وادار به تحسین و تشویق او می کرد. امروزه نیز طراحی های شناخته شده فرانک گری، اغلب به عنوان مهم ترین اثرات معماری مدرن مطرح می شود. در این مطلب مهم ترین آثار برجسته فرانک گری را انتخاب کرده ایم که با مهم ترین اثر او شروع می کنیم.  ساختمان بازسازی شده ای در سانتا مونیکا کالیفرنیا که در سال 1978 باز سازی کرد و همچنان در آن زندگی می کند.

فرانک گری

ساختمان شماره یک که توسط فرانک گری طراحی شده است: ساختمانی بازسازی شده در سانتا مونیکا کالیفرنیا

این خانه که در سانتا مونیکا کالیفرنیا واقع است، در سال 1920 ساخته شده است. در سال 1977 فرانک گری این خانه را خریداری می کند و به فکر بازسازی آن می افتد. او برای بازسازی این ساختمان، نمای خارجی فلزی طراحی کرد که در سر تا سر خانه دیده می شود و خیلی از ویژگی ها و جزئیات خانه اصلی را پوشانده است. در سال 2012 بازسازی این خانه برنده 25 امین جایزه معتبر انجمن معماری آمریکا شد.

فرانک گری

فرانک گری

ساختمان شماره دو که توسط فرانک گری طراحی شده است: برجی در هانوفر آلمان

این برج 9 طبقه به سفارش شرکت خدمات حمل و نقل شهری هانوفر توسط فرانک گری طراحی و برای ساخت آن از فولاد ضد زنگ استفاده شده است. طراحی و معماری این بنا به منظور استفاده حداکثری و بهینه از مساحت کوچک زمین واقع در آن دارای پیچش است که از این نظر بسیار جذاب و خاص است. مانند همه ساختمان هایی که فرانک گری طراحی کرده است، این برج با تکنولوژی های مدرن و روز زمان خود ساخته شده است. 

فرانک گری

ساختمان شماره سه که توسط فرانک گری طراحی شده است: سالن کنسرت والت دیزنی در لس آنجلس

یک سفر به لس آنجلس بدون بازدید از سالن کنسرت والت دیزنی که یکی از مهم ترین مکان های فرهنگی شهر است، کامل نمی شود. سالن کنسرت لس آنجلس به خاطر معماری برجسته آن، کنسرت های بزرگ و باغ عمومی زیبای آن، به یکی از نمادهای شهر لس آنجلس تبدیل شده است. معماری فوق العاده و عالی این سالن مورد تمجید و تحسین همگان قرار گرفته است و در ساخت نمای خارجی آن، سطوح فلزی شیب دار با سبک شناخته شده طراحی فرانک گری به کار رفته است.

فرانک گری

فرانک گری


مطلب مرتبط: طراحی و معماری سالن کنسرت والت دیزنی


ساختمان شماره چهار که توسط فرانک گری طراحی شده است: موزه هنری وایسمن در مینیاپولیس

موزه هنری وایسمن در سال 1993 افتتاح شد و در سال 2011 با طراحی و معماری فرانک گری بنای این ساختمان وسعت یافت که یک تجربه منحصر به فرد و جالب برای بازدیدکنندگان محسوب می شود. این ساختمان که اولین موزه ای است که فرانک گری طراحی کرده است، در حاشیه رودخانه می سی سی پی و در داخل محوطه دانشگاه مینه سوتا قرار دارد. منحنی و پیچیدگی های نمای خارجی این موزه هنری از جنس فولاد ضد زنگ است. ناگفته نماند که فرانک گری در طراحی آن از هیچ نرم افزار کامپیوتری کمک نگرفته است.

فرانک گری

ساختمان شماره پنج که توسط فرانک گری طراحی شده است: ساختمان پیتر لوئیس در کلیولند اوهایو

ساختمان پیتر لوئیس از زمان ساخت، سال 2002، به عنوان مدرسه مدیریتی برای دانشگاه کلیولند مورد استفاده قرار گرفته است. عکس زیر نمای بیرونی ساختمان است که از نوار و تسمه های فولاد ضد زنگ در کنار نمای آجری اصلی ساختمان استفاده شده است و فضای داخلی آن به صورت پلان باز طراحی شده است. پیتر لوئیس مدیر یک شرکت بیمه بود که از فرانک گری درخواست کرد که خانه او را طراحی کند، خانه ای که مانند آن تا به حال ساخته نشده است.

فرانک گری

ساختمان شماره شش که توسط فرانک گری طراحی شده است: مرکز استاتا در ماساچوست آمریکا

مرکز استاتا ری و ماریا یا ساختمان 32 یک مجموعه بزرگ دانشگاهی در دانشگاه MIT است که افراد مشهوری در زمینه علمی و آکادمیک، در این ساختمان دفتر کاری دارند. در ارزیابی هیجان انگیزی که روبرت کمپبل، مقاله نویس معماری بوستون گلوب، انجام داده است می گوید: ” نگاه کردن به جزئیات طراحی و معماری مرکز استاتا هیچ وقت تمام نمی شود. ستون های شیبدار با زاویه های ترسناک و خطرناک، دیوارهای منحنی و به هم ریخته که با زاویه و انحناهای متفاوت ساخته شده اند، ساختمان را به نحوی جلوه می دهند که انگار در حال سقوط است. به هر قسمتی از ساختمان نگاه کنید مصالح آن متفاوت است مانند آجر، سطوح فلزی آینه ای، آلومینیوم و فلزات شکل دار. همه چیز انگار بدون فکر و نقشه طراحی و ساخته شده است و این ویژگی خاص است که آن را نسبت به دیگر ساختمان ها متفاوت می کند.”

فرانک گری


به شما پیشنهاد می کنم که قسمت دوم این مطلب را نیز بخوانید تا با هفت ساختمان دیگری که فرانک گری طراحی کرده است، بیشتر آشنا شوید:

– سیزده ساختمان نمادین که توسط فرانک گری طراحی شده است – قسمت دوم

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید