انواع ام دی اف | با انواع روکش، ضخامت و شرایط استفاده از MDF آشنا شوید!

4
14158
تبلیغات

انواع روکش ام دی اف چیست؟

انواع ورق ام دی اف در بازار در چه ضخامت هایی پیدا می شود؟

بهترین نوع ام دی اف کدام است؟

در پاسخ سوال آخر باید بگویم که بهترین ورق ام دی اف، کاملا به نیاز شما و محلی که ام دی اف را در آن به کار می برید، بستگی دارد.

در واقع نیاز شما کاملا بر نوع روکش، ضخامت و استاندارد برند تولید کننده ام دی اف اثر دارد که انواع آن ها را در ادامه این مطلب معرفی خواهم کرد.

اما قبل از شروع، بهتر است که به صورت خلاصه با نحوه تولید این فرآورده چوبی آشنا شویم.

در فرآیند ساخت MDF یا تخته فیبر با چگالی متوسط، ابتدا قطعات چوبی را به خرده چوب تبدیل می کنند. سپس خرده چوب ها را شست و شو می دهند و آن ها را در دیگ بخار، تحت فشار نرم می کنند. در آخر هم فرآورده به دست آمده را بعد از خشک کردن و چسب زدن، فشرده می کنند و به صورت تخته در می آورند.

توجه داشته باشید که ام دی اف نسبت به نئوپان و تخته چندلایی، قابلیت ابزار خوری بالا، سطح صاف و متراکم و مقاومت مناسب در برابر رطوبت دارد و هچنین از آن ها سنگین تر و گران تر است.

انواع ام دی اف | با انواع روکش، ضخامت و شرایط استفاده از MDF آشنا شوید

انواع MDF از نظر روکش، ضخامت و موارد کاربرد کدامند؟

روکش های پر کاربرد ام دی اف:

باید بدانید ام دی اف هم به صورت خام و هم روکش دار در بازار وجود دارد. در واقع انواع روکش دار نسبت به ورق خام، جلوه زیباتری دارد و MDF را در برابر عوامل خارجی مثل رطوبت، آب، حرارت و خوردگی مقاوم می کند.

در جدول زیر مشخصات و ویژگی های انواع روکش های ام دی اف را در یک نگاه می توانید، مشاهده کنید:

جدول مشخصات و ویژگی های انواع روکش های ام دی اف

همچنین در ادامه انواع روکش های چوب ام دی اف، به همراه مزایا و معایبشان را معرفی می کنم:

1. روکش اکریلیک:

این روکش جلوه ای براق و شیشه ای به سطح ام دی اف می دهد و دارای ضخامت نسبتا بالایی است. توجه داشته باشید که مقاومت مناسب در برابر رطوبت، حرارت و خوردگی از ویژگی های مثبت روکش اکریلیک است.

البته اکریلیک از انواع روکش های انعطاف پذیر و شکل پذیر است که آن را می توان روی ام دی اف با سطح های کار شده و دارای اختلاف سطح نصب کرد.

ام دی اف با روکش اکریلیک سفید استفاده شده در کابینت آشپزخانه مدرن

در واقع همین ویژگی های مثبت و ایده آل باعث شده است که این روکش نسبت به انواع دیگر، قیمت بالایی داشته باشد. همچنین خط و خش پذیری آسان و نشان دادن اثرات لک و چربی از نقاط ضعف روکش اکریلیک است.

نکته: خوشبختانه خط و خش هایی که روی سطح این روکش می افتد با ابزار و خمیرهای خاص، توسط افراد ماهر قابل ترمیم است.

2. روکش لمینت:

ام دی اف با روکش لمینت را در بازار به صورت براق، مات و یا دانه ای می توانید پیدا کنید. باید بدانید تنوع طرح و رنگ بالا، مقاومت خوب در برابر رطوبت و قیمت نسبتا به صرفه از مزایای این روکش است.

اما در مقابل ورق های MDF با روشک لمینت، مقاومت نامناسبی در برابر خط و خش، خوردگی و حرارت دارند.

نکته: برای رفع نقاط منفی که در بالا معرفی کردم، روکش های لمینت فشار بالا یا HPL را تولید کرده اند که در برابر خش پذیری و حرارت مقاومت بالایی دارد.

3. روکش ممبران:

ممبران، نوعی روکش پی وی سی است که چون با دستگاه وکیوم روی مغزی ام دی اف چسبانده می شود، معمولا آن را به نام روکش وکیوم هم می شناسند. این نوع روکش به انتخاب شما هم مات و هم براق می تواند باشد و از مزیت های آن به قابلیت انعطاف پذیری و شکل پذیری، تنوع طرح و رنگ بالا، مقاوم در برابر رطوبت و خوردگی و قیمت مناسب می توانم اشاره کنم.

ورق ام دی اف با روکش ممبران قهوه ای در کابینت آشپزخانه کلاسیم

اما باید بدانید که ام دی اف با روکش ممبران در برابر حرارت و آتش تغییر رنگ می دهد و ضعف در برابر خراشیدگی از دیگر معایب آن است.

4. روکش هایگلاس:

روکش هایگلاس هم مانند اکریلیک، براق و آینه ای است، اما قیمتی به صرفه تر و تنوع طرح و رنگی بالاتری از آن دارد. شما می توانید MDF با این روکش را در شرایطی محیطی که رطوبت و حرارت دارد، استفاده کنید.

تنها توجه داشته باشید که هایگلاس خط و خش و لک و کثیفی ها را به راحتی نشان می دهد و به همین دلیل نیاز به شستن و تمیزی مداوم دارد.

5. روکش ملامینه:

با ویژگی های پرکاربردترین روکش ام دی اف آشنا شوید: مقاومت مناسب در برابر حرارت، رطوبت و خط و خش!

روکش ملامینه با این ویژگی های مثبتی که معرفی کردم، نسبت به خیلی از روکش های MDF دیگر قیمت مناسب تری دارد و از نظر رنگ و طرح، بسیار متنوع است.

اما باید بدانید در برابر مایعات اسیدی و قلیایی خورده می شود و سطح آن سریع لک می شود.

مطلب مرتبط: چوب ملامینه چیست؟ با ویژگی های ورق ملامینه آشنا شوید!

6. روکش چوبی:

این نوع روکش ها از لایه های نازکِ طبیعیِ چوب های راش، بلوط و ملچ تولید می شود و جلوه ای بسیار زیبا و لوکس به ام دی اف می دهد. با این توضیحات طبیعتا MDF با روکش چوبی قیمت بسیار بالایی دارد و سطح آن نیاز به نگهداری ویژه دارد.

همچنین ضعف در برابر حرارت و رطوبت و خوردگی، بیشتر به روکش چوبی جنبه تزئینی داده است و تنوع آن در بازار بسیار کم است.

ام دی اف با روکش چوب طبیعی در کابینت آشپزخانه

7. روکش کاغذی:

از آن جا که برند لترون پیشگام و شناخته شده در تولید روکش کاغذی است، این نوع روکش را به نام لترون نیز می شناسند. اما شاید تنها ویژگی مثبتی که برای ام دی اف لترون می توانم معرفی کنم، تنوع و قیمت ارزان آن است.

خب این ارزانی هم بی دلیل نیست! چرا که روکش های کاغذی در برابر رطوبت، حرارت و خش مقاومت کمی دارند و در هر شرایط محیطی از آن نمی توانید استفاده کنید.

مطلب مرتبط: فرق لترون با ام دی اف چیست؟ آیا ورق لترون همان نئوپان است؟

انواع ضخامت ورق ام دی اف:

به طور معمول ورق های ام دی اف در بازار ضخامتی بین 3 تا 38 میلیمتر دارند. در واقع این که شما چه نیازی دارید و می خواهید آن را در چه قسمتی از فضای داخلی و خارجی استفاده کنید، در انتخاب ضخامت MDF تاثیر گذار است.

برای مثال ورق های نازک برای سطح پشتی کابینت و کمد ها مناسب است و از ام دی اف های ضخیم می توانید برای قسمت های باربر و برای سطوحی که نیاز به ماشین کاری و نقش دار کردن دارند، استفاده کنید.

انواع کاربرد ام دی اف:

توجه داشته باشید که ام دی اف در دکوراسیون داخلی و معماری، هم می تواند برای اهداف عمومی، مثل جنبه های تزئینی و دکوری به کار برود و هم می تواند جزئی از سازه عمرانی باشد و بار و وزن مشخصی را تحمل کند.

پس این شرایط را شما هنگام خرید در نظر داشته باشید و توجه داشته باشید که طبق یک سیستم کد گذاری برای تخته های فیبری، رنگ سفید نشان دهنده کاربرد عمومی و رنگ زرد نشان دهنده قابلیت بار بر بودن MDF است.

علاوه بر این باید به این که ورق ام دی اف در فضای خشک، مرطوب یا خارجی استفاده می شود نیز دقت داشته باشید.

نکته: طبق سیستم کد گذاری که در بالا معرفی کردم، ام دی اف با رنگ آبی برای محیط خشک، با رنگ سبز برای محیط مرطوب و با رنگ قهوه ای برای محیط خارجی مناسب است.

و در آخر…

همان طور که مطالعه کردید، هر یک از روکش های ام دی اف نسبت به مشخصاتی که دارند، آن را برای استفاده در محیط های مختلف منساب می کند.

همچنین ضخامت و استاندارد تولیدی برند سازنده مبنی بر کاربرد عمومی یا باربر بودن ورق، عوامل دیگری است که بر انتخاب شما تاثیر گذار است.

آیا ام دی اف را برای کابینت آشپزخانه که حرارت و رطوبت دارید می خواهید یا برای محیط خشک اتاق خواب؟ آیا این ورق را برای فضای داخلی خانه یا برای دکور فضای خارجی می خواهید استفاده کنید؟

پس نیازتان را بشناسید و با توجه به نکاتی که در این مطلب آموزش دادم، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

همچنین اگر در مورد این موضوع سوالی دارید، می توانید آن را در انتهای این صفحه یا از طریق اینستاگرام مدیا دکور مطرح کنید تا با کمال میل پاسخ دهم.

4 دیدگاه‌ها

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید