تعریف دکوراسیون داخلی مدرن چیست؟
از تاریخچه و ویژگی های سبک مدرن در طراحی داخلی چه می دانید؟
در پاسخ به سوال بالا باید بگویم که جرقه استفاده از سبک مدرن در معماری و طراحی داخلی، از جنبش مدرنیسمِ هنر در قرن 19 میلادی زده شده است. جایی که معماری و دکوراسیون از سبک های پر تجمل ویکتوریایی و گوتیک فاصله گرفت و رو به ساده گرایی و ساخت خانه های مقرون به صرفه رفت.
علاوه بر این باید بدانید که فلسفه اصلی سبک مدرن، از اصل تبعیت فرم از کارکردِ مکتب باوهاوس گرفته شده است. به این معنی که شکل طراحی ساختمان و عناصر دکوراسیون، باید با هدف و کارایی آن ها مرتبط باشد.
با این توضیحات می توانیم بگوییم که معماری و دکوراسیون مدرن جلوه ساده و در عین حال شیک و کاربردی دارد و با همین ویژگی ها تا به امروز، خود را در دل بسیاری از مردم جهان جا کرده است.
اگر شما هم جزو طرفداران بی شمار دکوراسیون داخلی به سبک مدرن هستید، با من در ادامه همراه باشید تا اصول و نکات اجرایی این سبک را به شما آموزش دهم. البته در انتهای مطلب گالری تصاویر 25 مدل دیزاین خانه های مدرن در سال 2022 را نیز قرار داده ام تا از آن ها ایده بگیرید و خانتان را به زیبایی دکور کنید.
اگر به محتوای ویدویی علاقمندید، می توانید اصول و نکات سبک مدرن را در ویدئو زیر تماشا کنید، در غیر این صورت از محتوای متنی و تصویری ادامه این مطلب استفاده کنید:
گالری تصاویر دیزاین مدرن خانه ها
نکات و اصول طراحی داخلی مدرن:
1. ابتدا ویژگی های اصلی سبک مدرن را بشناسید!
قبل از این که ترفندهای اجرای دکوراسیون مدرن در منزلتان را معرفی کنم، باید به خوبی شما را با ویژگی های اصلی این سبک آشنا کنم:
-
سادگی:
سادگی به این معنی است که عناصر و اثاثیه ای که در فضای داخلی منزلتان به کار می برید، مثل تصویر زیر، بدون جزئیات تزئینی باشند.
بر اساس این ویژگی، خطوط صاف و مستقیمِ عمودی و افقی و شکل های هندسی ساده، در طراحی مبلمان و اکسسوری های مدرن بسیار کاربرد دارد.
-
کارایی و هدفمند بودن:
طبق این اصل هر چیزی که در فضای منزلتان به کار می برید باید هدفمند و کاربردی باشد و تا حد امکان از اثاثیه و دکوری های غیر ضروری پرهیز کنید.
با این تعریف خانه های مدرن بسیار منظم و مرتب و خلوت می باشند.
نکته: البته ویژگی های بالا در سبک دکوراسیون مدرن اواسط قرن 20، مینیمال، اسکاندیناوی و صنعتی نیز مشترک می باشد و به همین دلیل آن ها را به سبک مدرن بسیار نزدیک می کند.
2. از رنگ های خنثی به عنوان رنگ های غالب و ثانویه استفاده کنید!
چیزی که در کاربرد رنگ در دکوراسیون داخلی منزل به سبک مدرن بیشتر از هر چیزی جلب توجه می کند، استفاده وسیع از رنگ های خنثی در سطوح مختلف است.
بنابراین باید رنگ دیوارها و مبلمان را به رنگ های خنثی مثل سفید، خاکستری و مشکی انتخاب کنید. دقت داشته باشید که بهتر است هر یک از این عناصر دکوراسیون، تنها یک طیف رنگی داشته باشند و ترجیحا بدون پترن و الگو باشند.
نکته: برای این که جلوه ساده رنگ های خنثی را از بین ببرید، رنگ های اصلی آبی، قرمز و زرد را با استفاده از تابلوها و دکوری ها وارد فضا کنید.
مطلب مرتبط: کاربرد رنگ های خنثی در دکوراسیون داخلی چیست و چگونه از آن ها استفاده کنیم؟
3. گچ بری و حکاکی روی دیوار و مبلمان را فراموش کنید!
یادتان باشد که دیوار و سقف گچ بری و قاب بندی شده در سبک دکوراسیون مدرن هیچ جایی ندارد. همچنین مبلمان و اثاثیه چوبی منبت کاری و ظریف کاری شده را برای این نوع فضا نباید بخرید.
4. از مصالح و متریال های صنعتی استفاده کنید!
یکی از تغییرات مهمی که سبک مدرن در معماری داخلی با خود به همراه آورد، کاربرد متریال های کارخانه ای مثل شیشه، استیل و بتن در خانه ها است.
پس سعی کنید بخشی از مبلمان و اکسسوری های منزلتان را به این مصالح انتخاب کنید.
نکته: البته چوب و سنگ نیز در این نوع دکوراسیون کاربرد دارد. اما بهتر است آن ها را به صورت خام به کار نبرید و آن ها را مهندسی شده خریداری کنید.
5. فضای پلان باز در خانتان ایجاد کنید!
به پلان و دیوارهای به کار رفته در منزلتان دقت کنید. اگر دیوارهای کاذبی دارید که بخش های اصلی منزلتان مثل پذیرایی و نشیمن و آشپزخانه را از هم جدا کرده اند، در صورت امکان آن ها را حدف کنید.
توجه داشته باشید که در معماری داخلی مدرن، طراحی پلان باز کاربرد فراوانی دارد و فضاهای مختلف خانه را به جای دیوار، باید با فرش، نورپردازی سقف و مبلمان از همدیگر تفکیک کنید.
6. بخشی از خانتان را به قفسه های توکار و مخفی اختصاص دهید!
قفسه های توکار یکی از بهترین راه کارها برای فضاهای کوچک آپارتمانی و برای ایجاد جلوه منظم و مرتب سبک مدرن می باشند. البته تا حد امکان باید وسایل داخل این قفسه ها در دکوراسیون مدرن دیده نشود، پس آن ها را مثل تصویر زیر، به صورت مخفی یا درب دار بسازید.
7. از اکسسوری های نورپردازی مدرن استفاده کنید!
در حالت کلی خانه های مدرن از نورهای توکار سقفی برای تامین نور عمومی فضا استفاده می کنند. البته شما می توانید چراغ آویز یا دیوارکوب نیز نصب کنید، اما طراحی آن ها باید ساده و با استفاده از خطوط صاف و شکل های هندسی باشد.
نکته: پرده در سبک مدرن کارایی ندارد و در طول روز، نور منازل مدرن از محیط بیرون و از پنجره های بزرگ وارد فضا می شود. اما از آن جا که حفظ حریم شخصی برای ما ایرانی ها بسیار اهمیت دارد، شما می توانید برای پنجره های این سبک دکوراسیون، از پرده حریر و آستر و یا پرده کرکره ای استفاده کنید.
8. از مبلمان و دکوریجات مدرن غافل نشوید!
یکی از گزینه هایی که با کمک آن می توانید اصالت سبک مدرن در منزلتان را حفظ کنید، قرار دادن مبل ها و تابلوهای دکوری با همین سبک است.
یادتان باشد که مبل های مدرن علاوه بر طراحی ساده، معمولا پایه های کم ارتفاع و طول بلندی دارند. همچنین تابلوهای دکوری مدرن که با نقاشی انتزاعی طراحی شده اند را برای دیزاین دیوار می توانید تهیه کنید.
و در آخر…
اگر فردی هستید که زیبایی را در سادگی می بینید، به دنبال فضایی دور از استرس و در هم ریختگی می گردید و علاقه دارید فضای منزلتان شیک و صمیمی باشد، سبک دکوراسیون مدرن مناسبتان خواهد بود.
پس از نکاتی که در بالا آموزش دادم، استفاده کنید و از گالری تصاویر پایین ایده بگیرید و یک منزل مدرن و شیک برای خودتان دکور کنید.
همچنین اگر سوالی در این مورد دارید، می توانید آن را در انتهای مطلب یا از طریق اینستاگرام مدیا دکور مطرح کنید تا با کمال میل به آن پاسخ دهم.
مطالب مرتبط:
گالری تصاویر دیزاین مدرن خانه ها:
مطالب مرتبط:
– با 19 سبک دکوراسیون داخلی پرطرفدار و ویژگی آن ها آشنا شوید!