تختی مناسب برای فضای محدود اتاق های کوچک، گزینه ای ایده آل برای اتاق خواب مهمان، ایجاد حریم شخصی بیشتر در اتاق مشترک، داشتن کشو و قفسه برای چیدن وسایل مختلف و در آخر انتخابی هیجان انگیز برای کودکان!
این ها مزایا و خوبی هایی است که هر کسی را به خرید تخت دو طبقه ترغیب می کند. اما دست نگه دارید!
بدی ها و معایب تخت دو طبقه چه می شود؟
خطرهایی مثل لیز خوردن از نربان، افتادن از ارتفاع، شکستن کفی تخت یا دردسرهایی مثل مرتب کردن روتختی و ملحفه ها و دعوا بر سر بالا یا پایین خوابیدن کودکان!
دقت داشته باشید، اگر تخت با کیفیتی نخرید و نکات مهمی را رعایت نکنید، تمامی خطرات و شرایط بالا، ممکن است که برایتان اتفاق بیافتد.
در واقع قبل از این که اقدام به خرید کنید، باید معایب و نکات ایمنی که در ادامه می خواهم معرفی کنم را بشناسید. توجه داشته باشید، این نکات به شما کمک می کند تا انتخاب مناسبی داشته باشید و یا باعث می شود به کلی قید خرید تخت دو طبقه را بزنید. پس با من همراه باشید.
خطرات و معایب تخت خواب دو طبقه چیست؟
1. خطر شکستن کفی تخت:
کفی که زیر تشک قرار دارد، بیش تر از وزن مشخصی را تحمل نمی کند و می شکند. دقت داشته باشید که تحمل این وزن نسبت به کیفیت جنس کفی تخت و نوع طراحی که دارد، می تواند متفاوت باشد.
در هر صورت حتما قبل از خرید وزن قابل تحمل هر کفی را از فروشنده بپرسید تا گزینه مناسبی را نسبت به وزن افرادی که از تخت می خواهند استفاده کنند، انتخاب کنید.
2. خطر افتادن از نردبان:
عیب دیگری که تخت دو طبقه می تواند داشته باشد، افتادن از نردبان آن است. البته احتمال این خطر، در تاریکی شب و خواب آلوده بودن نیز بیشتر می شود.
برای به حداقل رساندن چنین اتفاقی، در نزدیکی نردبان از چراغ خواب باید استفاده کنید، تختی بخرید که نردبان آن ثابت باشد و تکان نخورد، ضخامت یا قطر پله نردبان بیشتر از 3 سانتیمتر باشد و فاصله بین پله ها زیاد نباشد.
نکته: برای کودکان، تخت های دو طبقه ای وجود دارد که به جای نردبان، پله دارند و امنیت بیشتری برای آن ها به وجود می آورند.
3. غلت خوردن و افتادن از ارتفاع:
شاید شایع ترین مشکل کودکان در هنگام خواب، غلت زدن بیش از حد آن ها است. مطمئنا به این مسئله در تخت خواب دو طبقه بیشتر باید دقت کنید و حتما مدلی را بخرید که چهار طرف آن محافظ داشته باشد.
توجه داشته باشید که این محافظ از سطح تشک حداقل باید 16 سانتیمتر بلندتر باشد. همچنین برای تخت بالایی، طول محافظ باید به قدری باشد که فضای خالی حداقل 30 سانتیمتری برای وارد یا خارج شدن از تخت وجود داشته باشد.
4. حس ترس از مکان های بسته:
تصور کنید هنگامی که در تخت دراز کشیده اید، به فاصله 70 تا 80 سانتیمتر از بالا سرتان، تخت یا سقف قرار داشته باشد. همچنین تختتان از یک یا دو طرف توسط دیوارهای اتاق احاطه شده است. چه حسی بهتان دست می دهد؟
در چنین شرایطی، چه فردی که در تخت پایین و چه فردی که در تخت بالا می خوابد، ممکن است که حس کلاستروفوبیا یا ترس از مکان های تنگ و بسته پیدا کند.
پس اگر چنین چنین ترسی در بین فرزندانتان وجود دارد، بهتر است که دیگر فکر خرید تخت دو طبقه نباشید.
5. آسیب به سر و اعضای دیگر بدن:
در تخت خواب دو طبقه این امکان وجود دارد که هنگام برخواستن، سر به تخت بالایی یا سقف برخورد کند. در واقع فاصله بین تشک تا سطح بالایی باید حداقل 75 سانتیمتر باشد تا فرد به راحتی و بدون هیچ آسیبی، بتواند روی تشک بنشیند.
به علاوه، دقت داشته باشید که اگر حفاظ های کناری مثل تصویر زیر به صورت نرده ای است، فاصله بین نرده ها بین 6 تا 7.5 سانتیمتر باید باشد. چرا که هر اندازه دیگری، این احتمال را به وجود می آورد که اعضای بدن بین آن ها گیر کند و آسیب ببیند.
6. گرمای کلافه کننده تخت طبقه دوم:
حتما می دانید که گرما در فضای خانه به بالا می رود و این مسئله چالش دیگری برای تخت های دو طبقه است. در واقع این عیبی است که خیلی از مردم در سایت ها و شبکه های اجتماعی، به آن اشاره کرده اند و شما باید هنگام خرید، آن را در نظر داشته باشید.
7. دشواری در مرتب کردن تخت طبقه دوم:
بعد از گرما، ایراد دیگری که به تخت طبقه دوم می توان گرفت، دشواری در مرتب کردن ملحفه و روتختی آن است. در چنین شرایطی، یا باید روی نردبان تخت بروید که کار خطرناکی است و یا باید از چهارپایه جداگانه دیگری استفاده کنید.
8. اختلاف بین مکان خوابیدن:
آخرین عیبی که می خواهم به آن اشاره کنم، مربوط به اتاق مشترک کودکان است. تصور کنید که هر چند وقت یک بار، فرزندانتان بین این که چه کسی باید بالا و پایین بخوابد، به اختلاف بخورند و جر و بحث کنند.
این نکته را به خاطر بسپارید که معمولا راه حل این مشکل، داشتن قانون یا برنامه زمانی مشخص است تا اختلافات به حداقل برسد.
چه نکاتی را هنگام استفاده از تخت خواب دو طبقه باید رعایت کنیم؟
1. استحکام تخت را تست کنید:
حتما تخت را با توجه به راهنمای تولید کننده اسمبل کنید. همچنین بعد از این که همه قطعات آن را به هم متصل کردید، استحکام آن را تست کنید.
یادتان باشد که تخت باید روی سطح صافی باشد و به هیچ وجه پایه های آن نباید لق بخورد.
2. کودک زیر 6 سال در تخت بالا نخوابد:
توجه داشته باشید که فرزندتان باید خطرات خوابیدن در تخت بالا را درک کند و قدرت بدنی مناسبی برای بالا رفتن از نردبان داشته باشد. در این حالت پیشنهاد متخصصین این است که کودک زیر 6 سال در تخت بالایی نخوابد.
3. قوانین مشخصی را تعیین کنید:
در اتاق مشترک کودکان، باید قوانین مشخصی برای استفاده از تخت دو طبقه وجود داشته باشد تا خطری سلامتی فرزندان دلبندتان را تهدید نکند:
- تنها یک نفر در تخت بالا باید باشد.
- فقط از نردبان تخت برای بالا رفتن و پایین آمدن باید استفاده شود.
- بچه ها در تخت خواب نباید بازی کنند.
- هیچ لباس و پارچه ای نباید از تخت آویزان یا به آن بسته شود.
- در تخت نباید بالا و پایین بپرند.
4. تخت را در جای مناسبی قرار دهید:
تخت دو طبقه ای که می خرید، در کنار پنجره یا زیر لوستر و آویز نباید باشد. همچنین بهتر است آن را در کنج قرار دهید تا دیوارهای کنار آن را پشتیبانی کنند.
5. از چراغ خواب گیره ای استفاده کنید:
هر یک از فرزندانتان ممکن است که عادت های متفاوتی هنگام خواب داشته باشند. پس برای این که نور لازم برای کارهایشان را داشته باشند و مزاحم خواب دیگری نشوند، حتما برای هر طبقه، از چراغ خواب گیره ای استفاده کنید.
و در آخر…
خب! به خوبی با معایب تخت خواب دو طبقه آشنا شدید. حالا زمان این است که با توجه به خوبی ها و بدی هایی که این نوع تخت دارد، تصمیم بگیرید که آیا این تخت را بخرید یا خیر؟
اگر جوابتان مثبت است، نکات استفاده از آن را که در بخش بالا آموزش دادم را فراموش نکنید. همچنین اگر سوالی در مورد این موضوع دارید، می توانید آن را در انتهای صفحه یا از طریق اینستاگرام مدیا دکور مطرح کنید تا با کمال میل به آن پاسخ دهم.
مطالب مرتبط: