خانه رقصان و هر آن چه که در مورد معماری عجیب و تاریخچه آن باید بدانید!

0
2987
تبلیغات

خانه رقصان که ظاهر و معماری عجیب آن در تمام جهان معروف است، سالانه مردم زیادی را برای بازدید به پایتخت جمهوری چک، پراگ، می آورد. ساخت این بنا از سال 1994 آغاز شد و به مدت دو سال به طول انجامید. معماری خانه رقصان به سبک معماری ساختارشکن است که توسط دو معمار آمریکایی و کرواتی، فرانک گری و ولادو میلونیک، طراحی شده است. در ادامه به طور مختصر ویژگی های این ساختمان، تاریخچه و چگونگی به وجود آمدن آن را برای شما شرح خواهیم داد.

خانه رقصان

معرفی خانه رقصان

پراگ پایتخت جمهوری چک، یک شهر غنی از مکان ها و مناظر توریستی متنوع است که یکی از پربازدیدترین آن ها، مکان های تاریخی است. ولی در بین این بناهای تاریخی، تعداد قابل توجهی ساختمان مدرن نیز وجود دارد که مردم از دیدن آن ها لذت می برند. یکی از این ساختمان های مدرن، خانه رقصان است که از نظر ظاهری و نمای خارجی، مانند اسمش رقصان جلوه می کند و در طراحی آن، از دو رقصنده معروف الهام گرفته شده است. این ساختمان بین المللی یکی از برجسته ترین ساختمان های پراگ و نمادی از معماری کشور چک است که مشهوریت جهانی دارد. خانه رقصان از دفاتر اداری، رستوران ها، گالری هنری و مرکز کنفرانسی تشکیل شده است. البته در طبقه آخر آن نیز تراسی با منظره فوق العاده زیبا به طبیعت و شهر وجود دارد که واقعا دیدنی است.

خانه رقصان

خانه رقصان

تاریخچه خانه رقصان

تاریخچه خانه رقصان به اواخر جنگ جهانی دوم باز می گردد، زمانی که ساختمان قبلی در این محل، با بمباران از بین رفت. در بین سال های 1948 تا 1989 هیچ ساختمانی در این مکان ساخته نشد. بعد از انقلاب مخملی، اولین رئیس جمهور جمهوری چک، واتسلاو هاول، خواستار این شد که این مکان به مرکز اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود و نیز سمبلی از آزادی و زندگی پر از امید برای مردم باشد.

خانه رقصان

هاول از معمار مشهور کروات، ولادو میلونیک، در خواست کرد که طراحی و معماری بنا را انجام دهد. بعد از مدتی، در سال 1992 بخشی از زمین توسط شرکت بین المللی بیمه هلندی خریداری شد که با ایده طراحی میلونیک مخالف بودند. به همین دلیل روند طراحی این بنا تغییر پیدا کرد. نماینده هلندی این شرکت خواستار این بود که یک ساختمان مدرن برای مرکز فرهنگی ساخته شود. از همین رو از فرانگ گری دعوت شد تا با میلونیک طراحی را در دست بگیرند و این دو با ترکیبی از ایده های یکدیگر، طراحی ساختمان را انجام دادند.

مطلب مرتبط: سیزده ساختمان نمادین که توسط فرانک گری طراحی شده است – قسمت اول

معماری ساختمان خانه رقصان

خانه رقصان با شکل ظاهر عجیبش، نمونه ای از سبک معماری ساختارشکن است. نمای خارجی برج شیشه ای این بنای بتنی، با استفاده از 99 پنل شیشه ای متفاوت اجرا شده است. در بالای ساختمان نیز ساختاری خاص قرار داده اند که به خاطر شکل و ظاهرش به آن ستاره دریایی می گویند. این ساختمان شامل 9 طبقه است و اتاق و سالن های داخل آن بدون هیچ تقارن و تناسبی ساخته شده است.

خانه رقصان

مخالفت در برابر معماری عجیب خانه رقصان

امروزه خانه رقصان یکی از ارزشمندترین ساختمان های پست مدرن در پراگ و یکی از مهم ترین بخش های معماری پاینخت جمهوری چک به حساب می آید. ولی در بازه زمانی خاصی، این ساختمان با اعتراضاتی مواجه شد. مخالفان این ساختمان به عدم تناسب آن با محیط اطراف معترض بودند، چون ساختمان های اطراف به سبک آرت نوو (art Nouveau ) ساخته شده بودند ولی معماری خانه رقصان، به سبک مدرن و ساختار شکن بود. در همین حال مخالفانی نیز به شکل عجیب و غریب خانه رقصان و به تکیه کردن دو ساختمان به یکدیگر، معترض بودند. با وجود این اعتراضات این بنا جزو ارزشمندترین مکان های معماری چک به حساب می آید و کم تر کسی است که ارزش آن را نداند.

خانه رقصان<< ساختمان های اطراف خانه رقصان با معماری آرت نوو >>

خانه رقصان

رستوران و گالری هنری خانه رقصان

همان طور که قبلا اشاره کردیم، خانه رقصان دارای دفاتر کاری است ولی شما برای بازدید از داخل آن نیازی ندارید که دفتری را اجاره کنید. در طبقه های بالاتر دو رستوران وجود دارد که با ظاهری مدرن و امروزی و با کیفیت بالا که غذاهای فرانسوی و بین المللی سرو می کنند. شما می توانید از داخل این رستوران ها منظره فوق العاده زیبا از شهر پراگ را نیز تماشا کنید.

خانه رقصان

خانه رقصان

یکی دیگر از مکان های عمومی این ساختمان گالری خانه رقصان است. این گالری در طبقه همکف قرار دارد و هدف آن ها به نمایش گذاشتن هنرهای مدرن چک و سراسر جهان و حمایت از هنرمندان مستعد جوان است.

خانه رقصان


مطالب مرتبط: 

بررسی معماری و ساخت موزه هنر دنور

طراحی و معماری سالن کنسرت والت دیزنی

بررسی طراحی و معماری معبد لوتوس هند

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید