فلسفه و سبک معماری نورمن فاستر

0
5443
تبلیغات

نورمن فاستر معمار مشهور بریتانیایی از پیشگامان سبک مدرنیسم در معماری است و همچنین او در ساختمان هایی که طراحی کرده است، همیشه سازگاری با محیط زیست و اصول معماری سبز (پایدار) را در نظر گرفته است. در این مطلب به صورت خلاصه، سبک معماری نورمن فاستر را بررسی می کنیم و فلسفه کاری او را، از زبان خودش برای شما عزیزان شرح می دهیم.

سبک معماری نورمن فاستر

– سبک معماری نورمن فاستر

این را باید بدانید که سبک مدرنیسم نام خوب و شهرتش را مدیون نورمن فاستر است. حدود یک قرن پیش، معماری مدرن یک تصور و نظریه ایده آل محسوب می شد. اما مدت ها بعد، در دهه 1970، سبک مدرنیسم از تصورات و کلیشه ها فاصله گرفت. این نورمن فاستر بود که اثبات کرد برای ساخت ساختمان های خوب، نیازی نیست که اصول مدرنیسم مانند شکل و ساختارهای ساده را رها کنیم، بلکه باید با دقتی بالا و خلاقیت های جدید این اصول را در معماری اجرا کنیم.

سبک معماری نورمن فاستر

<< برج قرکین لندن >>

سبک معماری نورمن فاستر

<< برج هرست نیویورک >>

 در طول سال های اخیر نورمن فاستر، معمار آسمان خراش های معروفی مانند برج قرکین لندن و برج هرست نیویورک بوده است. اگر چه مانند این دو برج، معماری و نمای ساختمان هایی که فاستر طراحی کرده است، به یاد ماندنی است، اما او هدف دیگری نیز به غیر از زیبایی از طراحی این ساختمان ها دارد که این هدف، سازگاری آن ها با محیط زیست است است. نورمن فاستر یکی از پیشگامان معماری سبز یا معماری پایدار می باشد. یکی از نمونه های این سبک معماری در طراحی های او، برج کومرتس بانک در فرانکفورت است که در سال 1997 تکمیل شده است. این برج اولین ساختمان اداری اکولوژیکی با آتریوم مرکزی می باشد که باغچه های درون آن، تهویه هوا را به صورت طبیعی انجام می دهند.  نورمن فاستر با معماری های سازگار با محیط زیست خود ثابت کرده است که معماران بزرگ علاوه بر این که می توانند طراحان خوبی باشند، می توانند شهروندان خوبی نیز باشند.

سبک معماری نورمن فاستر

<< برج کومرتس بانک در فرانکفورت >>

سبک معماری نورمن فاستر

<< فضای داخلی برج کومرتس بانک در فرانکفورت >>

سبک معماری نورمن فاستر

<< فضای داخلی برج کومرتس بانک در فرانکفورت >>

– فلسفه معماری نورمن فاستر

نورمن فاستر می گوید: “معماری بخشی از نیاز مردم است. ساختمان هایی که به خوبی معماری شده اند، زمانی که هوا سرد است ما را گرم نگه میدارند. آن ها از ما در مقابل عوامل خطرناک بیرونی محافظت می کنند و از نظر روحی احساس خوبی در ما به وجود می آورند. آن ها باعث می شوند درونشان احساس شادی و آرامش کنیم. در کنار همه این تعاریف معماری یک موضوع اجتماعی نیز می باشد.”

دلیل این که نورمن فاستر همیشه تلاش خود را کرده است تا ساختمان هایی که طراحی می کند، در عین زیبایی، با محیط زیست نیز سازگار باشند، افزایش جمعیت است. او اعتقاد دارد که با توجه به افزایش جمعیت ساکنین شهرها در گذر زمان، ما باید با علم خود شهرهایی زیبا، آرامش بخش و تمیز بسازیم که هیچ آلودگی در آن ها وجود ندارد. شهرهایی که از هدر رفت انرژی تا حد ممکن جلوگیری می کنند و با این کار به حفظ محیط زیست کمک می کنند.

امروزه نورمن فاستر به هدف خود که ساخت ساختمان های سازگار با محیط زیست بود، رسیده است. او در برج قرکین لندن از روش هایی برای حفظ انرژی استفاده کرده است که باعث شده است این برج نسبت به برج های معمولی دیگر بسیار کم تر انرژی مصرف کند. در طراحی این برج، طراحان استوانه هایی را برای تهویه هوا در نظر گرفته اند که توسط شیشه های دو جداره از دیگر فضاها جدا شده اند. این استوانه ها در تابستان هوای گرم را به خارج ساختمان هدایت می کنند و در زمستان ها با استفاده از سامانه گرمایش خورشیدی غیر فعال، به گرمایش ساختمان کمک می کنند.

سبک معماری نورمن فاستر

<< فضای داخلی برج قرکین لندن >>

سبک معماری نورمن فاستر

<< فضای داخلی برج قرکین لندن >>

– پلان باز و شیشه، عناصری پر کاربرد در سبک معماری نورمن فاستر

نورمن فاستر در آثار معماری که از خود به جای گذاشته است نشان داده است که به طراحی پلان باز و استفاده از نور طبیعی در بناها بسیار علاقه دارد. او در طراحی فرودگاه استانستد لندن و فرودگاه بین المللی هنگ کنک، از این دو ویژگی به خوبی استفاده کرد است.

سبک معماری نورمن فاستر

<< فرودگاه استانستد لندن >>

سبک معماری نورمن فاستر

<< فرودگاه بین المللی هنگ کنک >>

در اوایل قرن 21، فاستر این سبک از معماری را در دیگر نقاط جهان نیز اجرا کرد. او بعد از تشکیل جمهوری فدرال آلمان ساختمان ریشتگ را در برلین از نو طراحی و بازسازی کرد. همچنین فاستر یک گنبد فولادی و شیشه ای به این ساختمان اضافه کرد و در زیر گنبد، بنای مارپیچ آینه ای را طراحی کرد.

سبک معماری نورمن فاستر<< ساختمان ریشتگ در برلین >>

سبک معماری نورمن فاستر

<< گنبد ساختمان ریشتگ برلین >>

سبک معماری نورمن فاستر

<< بنای مارپیچ ساختمان ریشتگ برلین >>

یکی دیگر از شاهکارهای معماری نورمن فاستر موزه بریتانیا لندن است. او توسط سقف شیشه ای، از نور طبیعی برای روشنایی موزه بریتانیا لندن استفاده کرد که زیبایی این موزه معروف را دو چندان کرده است.

سبک معماری نورمن فاستر

سبک معماری نورمن فاستر


مطالب مرتبط:

– فلسفه و سبک معماری و طراحی زاها حدید

– زندگی نامه و بررسی ویژگی های معماری دنیل لیبسکیند

– معرفی معمار مشهور جهان، استفان آنتونی

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید